Urheilukoulu

Lasten ikä: noin 5-12v

Taustaa:

Aloitin ohjaustoiminan 15-vuotiaana vuonna 1997. Tuona vuonna Lieksassa alettiin pitää urheilukoulua viikottain ja ajauduin mukaan ohjaajaporukkaan melkein ensimmäisestä kerrasta alkaen. Tuosta asti vuoden 2013 kesään asti olin mukana urheilukoulun harjoituksissa viikottain.

Urheilukoulussa lasten taidollisen kehittymisen näkee erityisen hyvin. Osa lapsista tulee urheilukouluun 5-vuotiaana ja on mukana koko mahdollisen urheilukouluiän, siis 12-13-vuotiaaksi asti. Tuona aikana heille on kehittynyt todella suuri liiketaitovalikoima jota on hyvä ammentaa vanhempana yleisurheilijana ja muussakin elämässä.

Urheilukoulutoiminnassa oli vuosittain mukana reilusti yli sata lasta, joten siellä ohjaajana oli hyvin suuri mahdollisuus olla vaikuttamassa siihen kuinka taitavia/hyviä yleisurheilijoita Lieksaan kasvoi. Lieksassa tyypillistä urheilukoululle on, että kaikki ohjaajat ohjaavat kaikenikäisille siis niin 4-6-vuotialle kuin 11-vuotiaillekin.

Nuorimpien lasten ohjaaminen oli myös todella hyvää vaihtelua hieman vanhempien nuorien valmentamiselle. Lapset kuitenkin toimivat harjoituksissa niin eri tavalla ja heidän ohjauksessaan täytyy keskittyä selkeäsi eri asioihin kuin hieman vanhempien kanssa. Tätä kautta pystyin kehittämään itseäni ohjaajana ja valmentajana. Samalla myös kaikkien lajien ydinasiat pysyivät kirkkaana mielessä.

Vastaa