Arkistot kuukauden mukaan: tammikuu 2017

Hiihtoa, hiihtoa, hiihtoa

Kun tällä hetkellä oma valmennustoimintani on selkeästi vähäisempää kuin kertaakaan viimeisen 10 vuoden aikana, en tännekään ole jaksanut mitään päivitellä. Tässä jossain vaiheessa, kunhan vain saan aikaiseksi, alan tänne kirjailemaan blogi-tyyppisesti ajatuksiani seuratoiminnasta ja valmentamisesta. Joitain aiheita on jo mietittynä, mutta julkaisemaan alan vasta sitten kun saan hieman isomman kokonaisuuden kasaan, todennäköisesti viimeistään helmikuussa.

Tälle talvelle asetin itselleni tavoitteeksi, että hiihtokilometrejä pitäisi kertyä reilusti. Ainakin oma reilun parinkymmenen vuoden takainen ennätys (560 kilometriä) pitäisi ylittyä. Jos kuntoa/aikaa riittää niin 1000 kilometrin rajakin voisi olla sopiva tavoite. Nyt kilometrejä onkin alkanut kertyä varsin mukavasti. Muutamia kertoja viikossa olen käynyt 20-30 kilometrin lenkin hiihtämässä. Hiihtotyyliksi olen päättänyt luistelun aina, kun pakkasta on kymmenen astetta tai vähemmän ja perinteisen yli 10 asteen pakkasilla. Toistaiseksi kaikki lenkit olen saanut hiihtää luistelutyylillä.

Tänäänkin kävin lykkimässä tasan 30 kilometriä. Vauhtia yritän säännöstellä silleen, ettei hapoille menisi (ainakaan pahasti) missään vaiheessa. Ja mielellään niin, että vauhti ei juurikaan lenkin loppua kohden tippuisi. Tänään noin kymmenen asteen pakkasessa aikaa lenkillä meni 2 tuntia ja 20 minuuttia. Eilen vastaavan matkan, tosin eri reitillä, hiihdin tasan kahteen tuntiin.

Yhteensä kasassa tältä talvelta on tämän päiväisen lenkin jälkeen 410 kilometriä. Jos tahti pysyy ollenkaan samantyyppisenä ja kelit hiihdettävinä, ylittyy 560 kilometriä jo tammi-helmikuun vaihteessa ja 1000 kilometriä olisi mahdollisuuksien rajoissa maaliskuun puolivälin paikkeilla.