Arkistot kuukauden mukaan: joulukuu 2016

Hiihtoa ja ylioppilasjuhlat

Viimeiseen reiluun kuukauteen en ole tänne mitään päivittänyt. Syykin on omasta mielestäni varsin hyvä. Noin kuukausi sitten nimittäin tilanne muuttui sellaiseksi, ettei kukaan ”vanhoista” urheilijoistani tällä hetkellä treenaa kilpaurheilutavoitteellisesti. Treenejä kyllä kaikilla tulee jonkin verran, osittain jopa paljonkin. Mutta kun ei enää samalla tavalla tavoitteellisesti treenata niin, en ole järkeväksi nähnyt tännekään treenikuulumisia päivitellä. Nuoremmille vetämiäni treenejä en sitten vastaavasti ole tänne viitsinyt kirjailla, sekin tilanne tulee ehkä jossain vaiheessa muuttumaan. Joensuussa olen mukana valmentamassa 13-14-vuotiaiden tyttöjen varsin mielenkiintoista ryhmää. Ja Lieksassa vedän seiväshyppyjunnuille kerran viikossa (tai kahdessa) pikajuoksutreenejä.

Itsekin olen vähän yrittänyt urheilla. Hiihtämässä olen käynyt jo neljästi, 20 kilometriä jokaisella kerralla. Viimeisin hiihtolenkki tuli tänään aamulla. Tänään oli samalla ensimmäinen kerta kun hiihdin myös ”oikealla lumella”. Kaksi ensimmäistä kertaa kävin Kontiolahden jäähdytetyllä ladulla ja kolmas kerta oli sitten Joensuussa tykkilumesta tehdyllä ladulla. Hiihtokausi on kyllä alkanut yllättävän helpon tuntuisesti. Tuollaiset 20 kilometrin lenkit eivät tunnu edes pahoilta. Edellisen kerran tässä vaiheessa vuotta on näin paljon hiihtokilometrejä ollut kasassa 23 vuotta sitten. Siltä talvelta on myös yhden talven hiihtoennätys 560 kilometriä. Se voikin olla sopiva tavoite tälle kaudelle.

Tänään pääsin iltapäivällä käymään myös Sannan ylioppilasjuhlissa. Sanna oli samalla tämän sukupolven valmennettavistani viimeinen ylioppilaslakin saanut. Niin se vaan aika rientää, millään ei voisi uskoa että siitä on jo 7,5 vuotta kun aloitin valmentamaan Katajassa ryhmää, jossa Sannakin oli mukana. Mutta voin myös sanoa, että on ollut loistavaa aikaa ja loistavia tyyppejä täynnä tämä ajanjakso. En mistään valmennuskursseilta tai muiltakaan kursseilta olisi voinut niin paljon oppia, mitä tänä aikana olen saanut oppia.