Arkistot kuukauden mukaan: kesäkuu 2015

Iida Imatralla pituutta 511

Iida kävi tänään Imatralla Inkeri-kisoissa hyppäämässä pituutta. Heti ensimmäisellä syntyi ulkorataennätys 511 ja neljä muutakin hyppyä lensi yli viisi metriä. Entinen ulkoennätys parantui sentillä. Mutta varaa rahkeissa on huomattavasti parempaankin. Nyt tulos parantui parin viikon takaisesta Joensuun avauskisasta reilut 20 senttiä ja seuraavissa kisoissa lähdetään sitten jälleen hakemaan selkeää parannusta tämän kertaiseen.

Tästä on joka tapauksessa huomattavan paljon kivempi jatkaa kisakautta kuin kauden avauskisojen jälkeen.

Heidin korkeustreeni

Heidin kanssa käytiin tänään tekemässä korkeustreeni. Verryttely oli hyvin perinteinen (hölkkä/höntsä + venyttelyt + koordinaatiot + avausveto kaarteeseen). Treenissä hypittiin sitten täydellä vauhdilla hieman reilut kymmenen hyppyä. Tänään perushyppääminen oli varsin hyvällä tasolla mutta loppuvauhtiin ja ponnistukseen ei saatu aivan sellaista säpäkkyyttä mitä olisi haluttu. Silti mm. 160 ja 162 ylittyivät eli treenissä syntyi Heidin Joensuun kentän harjoitusennätys. Ihan hyvältä siis näyttää tällä hetkellä.

Loppuverryttelynä hölkkäiltiin avojaloin nurmella ja Heidi teki pikkuisen nilkkakävelyitäkin. Treeni kesti reilut puolitoista tuntia.

Nopeusvoimaa ja kuntopiiriä

Viikon ensimmäinen, ja tämän päiväisistä ainoa, treeni jota olin seuraamassa oli Sannan ja Niinan treeni.

Sanna verkkaili hyppimällä hyppynarulla ja tekemällä vähän liikkuvuutta sekä portaissa juoksuja noin 6×30 askelmaa. Hyppelykoordinaatioina tehtiin isovuorohyppelyä 3×20 metriä, kuopaisuhyppelyä 3×20 metriä, juoksuloikkaa 3 askeleen rytmillä 4×30 metriä ja suorin jaloin juoksua 2×20 metriä. Pituuskasaan hypittiin 5-vuoroloikkaa reilut kymmenen kertaa ja pituusponnistuksia 8 askeleen vauhdilla noin 6 kertaa pelkällä ponnistuksella ja noin 8 kertaa alastulon kanssa. Tämä oli ensimmäinen kerta tälle harjoituskaudelle kun Sanna hyppäsi pituutta ja ei hyppäämisen taito ole minnekään näköjään kadonnut.

Niinalla treeni alkoi pienellä hölkkäilyllä sekä muutamilla tasapaino- ja nilkanhallintaliikkeillä. Varsinainen treeni sisälsi sitten kuntopiirityyppisesti reilun paljon lihaskuntoliikkeitä. Periaatteessa treeni oli siis hyvin helppo. Mitään jalkoja rasittavaa ei tehty koska perjantaisessa treenissään Niina hieman teloi jalkaansa eikä sillä vielä toistaiseksi kannata ”kunnollisia” treenejä tehdä.

Treenit kestivät puolisentoista tuntia.

Sannan aitalähtötreeni

Perjantain ja lauantain olin aitajuoksukarnevaaleilla Jämsänkoskella. Nyt olin ensimmäistä kertaa tuolla ja ehkä nämä olivat kokonaisuutena parhaat karnevaalit joilla olen ollut. Takana on kuitenkin aiemmilta vuosilta puolenkymmentä korkeuskarnevaalia ja yhdet pituus/3-loikkakarnevaalit. Näillä karnevaaleilla majoituspaikka oli hyvä, keskuksena toiminut koulu oli tiloineen hyvä ja kenttä hyvässä kunnossa ja aitoja oli reilusti. Ja kouluttajaporukka hyvä ja etenkin hyvähenkinen. Juurikaan näille karnevaaleille en todennäköisesti olisi tänä vuonnakaan tullut mutta samalla sain päätökseen talven aikana käymäni valmentajatutkinnon. Viimeisenä tehtävänä valmentajatutkinnolla oli nimittäin lajiharjoituksen vetäminen karnevaaleilla.

Tänään sitten ainoa treeni Joensuussa oli Sannan telinelähtötreeni. Verryttelynä oli tällä kertaa hyppynarulla hyppimistä sekä hölkkäpalautuksella tehtyjä koordinaatioita (noin 12×20 metriä) ja lopuksi normaalit liikkuvuusjutut. Hieman nopeampia koordinaatioita tehtiin vielä muutamia sekä aitakävelyitä ja -drillejä noin 15×6-aitaa.

Aitajuoksuosiossa juostiin sitten telinelähdöllä 4×2-aitaa ja 3×3-aitaa (84cm, 8,5m). Kyseessä oli tämän kauden ensimmäiset täydellä kisavälillä tehdyt juoksut. Yleensä hyvin harvoin kisaväleillä juostaankaan mutta nyt on näitäkin pakko tehdä kun kisoja ei pystytty talvella juoksemaan eikä ihan vieläkään olla varsinaisesti kisakunnossa. Nämä kolme aitaa nyt kuitenkin tulivat jo onnistuneesti joten tästä jatketaan seuraavilla kerroilla eteenpäin.

Aitomisen jälkeen juostiin vielä yksi 150 metrinen suunnilleen täysillä. Treenin varsinainen harjoitteluosuus kesti hieman reilut kaksi tuntia, aikaa kentällä vierähti kyllä selkeästi enemmänkin.

Sannan voimatreeni

Sanna verkkaili voimatreeniinsä kentällä. Verkka sisälsi muutamia rentoja vetoja, vähän aitakävelyitä, liikkuvuutta ja pari lihaskuntoliikettä.

Jäähallin puntilla voimaosio aloitettiin askelkyykkämällä 3x8x20 kilolla. Rinnallevetoa vedettiin 5x40kg + 3×50/55/55 kilolla. Toisena pääliikkeenä oli terävä ylöstyöntö 6×20/30/35/35 kilolla. Viimeisenä liikkeenä tehtiin sitten puolikyykkyä pysäytyksellä ja terävällä ylösnousulla 6×40/50/50/50 kilolla niin että kahdessa viimeisessä sarjassa jalat olivat hieman peräkkäin.

Loppuverryttelyksi Sanna spurttaili muutaman juoksun nurmella. Treeni kesti tunnin ja 45 minuuttia.

Heidillä loistava nopeustreeni

Päivän eka treeni oli Heidin nopeustreeni, jossa verryttely oli taas omatoiminen. Normijuttujen jälkeen koordinaatioita tehtiin melko vähän, vain noin 6×20 metriä.

Tarkoituksena oli juosta muutama kova nopeusveto ja kun vauhdit olivat jopa odotettua kovempia niin juoksuja tulikin melko vähän: 2×60 metriä joista ensimmäinen oli avausveto ja 2×30 metriä. Kovemmassa 60 metrisessä aika oli 7,56 ja 30 metrisessä 4,02. Jonkin verran tuloksiin taatusti auttoi myötätuuli mutta kyllä juoksu myös kulki hyvin. Vetojen jälkeen otettiin vielä telinelähtöjä noin 3×20 metriä.

Juoksujen jälkeen juostiin 3 korkeushyppymäistä kaarrejuoksua nurmella ja pompittiin korokkeelle ponnistuksia noin 20 kertaa. Loppuverryttelyn kanssa treeni kesti noin tunnin ja 45 minuuttia.