Arkistot kuukauden mukaan: syyskuu 2013

Päivän toinen juoksutreeni

Myös vanhempien osasto avasi tänään Joensuussa treenikautensa. Mukana menossa olivat Atso, Heidi, Maiju ja Marianne. Treeni oli melkein kopio tyttöjen tuntia aikaisemmin tekemästä treenistä. Alkuverryttelyksi lenkkeiltiin vähän. Sitten juostiin 3x4x35 sekuntia rentoja vetoja kävelypalautuksilla ja noin 6 minuutin sarjapalautuksilla. Ensimmäinen sarja juostiin pieneen ylämäkeen ja muut tasaisella.

Harjoituksen loppuun tehtiin sisällä lihaskuntoa 23 liikettä noin 20 toistoa per liike. Liikkeinä olivat:

Vatsaliikkeistä: normaali vatsa ylös asti, kantapäihin kierto, rutistus + ylävartalon nosto, takapuolen nostelu kiertäen, puolikas linkkari, pareittain jalan viskomiset, pareittain jalan tiputukset, tuulilasin pyyhkijät ja linkkari

Selkäliikkeistä: ylävartalon nosto, jalkojen nosto, selkälinkkari kädet suorana, reisien hively kiertoliike, uintiliike ja kiertoselkä vastakkainen käsi vastakkaiseen jalkaan.

Kylkiliikkeistä: Jalkojen nosto kylkiliike, lantion nosto jalat korokkeella ja kylkipito puolta vaihdellen

Ja ylävartalon liikkeistä: takadippi sekä punnerrus

Harjoitus kesti noin puolitoista tuntia.

Niinan ja Henrietan juoksutreeni

Kauden 2013-2014 treenit polkaistiin käyntiin tänään. Syyskuun treenit on tähän asti olleet enemmänkin puuhastelua ja jonkinlaista kunnon ylläpitämistä. Tänään sitten alkoi uuden kauden treenit. Ja normaaliin tapaan ensimmäinen treeni on määräintervallityyppinen juoksutreeni ulkona. Tyttöjen treenissä mukana olivat vain Niina ja Henrietta. Alkuverryttelyksi lenkkeiltiin vähän reilu kilometri ja tehtiin puolapuuvatsoja kaksi sarjaa.

Päivän juoksutreeni oli 2x4x35 sekuntia noin 70% juoksuja kävelypalautuksilla + 4×110 metriä noin 80% tehoilla myös kävelypalautuksilla. Sarjapalautuksena oli noin 6 minuuttia.

Juoksujen jälkeen tytöt tekivät vielä lihaskuntoa reilua 20 liikettä.

Harjoitus kesti noin puolitoista tuntia.

Lieksan Urheilijoiden 85-vuotisjuhla

Lieksan Urheilijat täytti tänä vuonna 85 vuotta ja viralliset juhla olivat Lieksassa eilen. Normaalien puheiden lisäksi juhlassa jaettiin ansiomerkkejä sekä palkittiin tämän kesän menestyneimpiä. Hertta valittiin LU:n vuoden urheilijaksi, olihan hän tänä vuonna ensimmäisenä LU:laisena yleisurheilijana aikuisten maajoukkueen mukana. Sarjojen parhaiden urheilijoiden palkintoja saivat Atso, Maarit, Jutta, Hertta ja Kimmo. Itse sain vuoden valmentaja- ja toimitsijapalkinnot. Lisäksi sain SUL:n hopeisen ansiomerkin.

Isompien omatoiminen voimaharjoitus

Torstai-iltana Heidi, Marianne, Jutta ja Maiju tekivät myös voimatreenin. Tämä treeni oli melkolailla omatoiminen, mitään varsinaista suunnitelmaa en siis antanut vaan tytöt itse saivat päättää mitä tekevät. Ja minä olin sitten vain katsomassa miten treeni menee. Melkolailla kaikki normiliikkeet tulikin käytyä läpi ja muutamia muita lisäksi. Sarjat olivat pitkiä kuten tässä vaiheessa vuotta pitääkin. Harjoitus kesti jotain puolentoista ja kahden tunnin väliltä.

Tyttöjen torstaipuntti

Koko tyttöviisikko oli torstaina tekemässä voimatreeniä Areenassa. Yhden hölkkäkierroksen jälkeen tehtiin pari sarjaa vatsoja lisäpainon kanssa. Varsinaisina voimaliikkeinä olivat penkillenousu kahdella eri tyylillä, kyykkyhyppy, askelkyykkykävely, rinnalleveto, syväkyykky, penkkipunnerrus, ylätalja, pohjehyppely kädet ylhäällä, reisipenkit, lähentäjälaite ja loitontajalaite. Kaikkia liikkeitä tehtiin noin 2×8-toistoa sopivilla painoilla. Harjoituksen loppuun tehtiin vielä vähän koordinaatioita ja muutamia kevyitä spurtteja. Treeni kesti puolitoista tuntia.

Hertan treenissä vesijuoksua

Hertan kanssa käytiin keskiviikkona tekemässä treeni Lieksan uimahallissa. Verryttelyksi juostiin vesijuoksua noin 10 minuuttia ja tehtiin jalanheilutteluja yms. voimatyyppisiä liikkeitä vedessä. Varsinaisessa treeniosiossa juostiin vesijuoksua 2x5x60 sekunnin veto noin minuutin palautuksella. Juoksujen jälkeen käytiin vielä terapia-altaassa vesihierontaa ottamassa. Yhteensä treeni kesti reilun tunnin.