Arkistot kuukauden mukaan: maaliskuu 2013

Kuntopalloa, voimaa ja vähän nopeutta

Tänään reenailtiin pääsiäisestä huolimatta Kuhmonkadun koululla Atson, Hertan ja Kimmon kanssa. Lyhyen alkuliikuskelun jälkeen reeni aloitettiin kuntopallon viskelyllä. Pareittain viskottiin 3 ja 2 kilon palloilla noin 12 x 10-heittoa. Heittojen jälkeen juostiin 3 x 60 metriä rentoja avausjuoksuja. Atso juoksi noiden jälkeen vielä toiset kolme vähän kovempaa juoksua (nopein 8,03). Hertta ja Kimmo puolestaan tekivät voimaosiota: askelkyykky 3 x 8 x 28kg ja pohjenousu 2 x 10+5+5 x 28kg. Kaikki tekivät yhden jalan maastavetoa 3 x 6+6 x 28-kilolla. Loppuverryttelyksi juostiin yksi 60 metrinen. Reeni kesti tunnin ja 25 minuuttia.

Hertta ja Maarit lauantain treenissä

Lieksassa reenattiin pitkästä aikaa normaali lauantaitreeni. Mukana olivat Hertta ja Maarit. Ihan lyhyen höntsäilyn jälkeen tehtiin voimistelumatolla verryttelyliikkeitä noin 15 kertaa viitisen metriä erilaisia vartalon hallintaliikkeitä (kierimiset, mittarimadot eri suuntiin yms). Lihaskuntoa tehtiin tuon päälle vielä noin 20 x 15-toistoa. Rekillä voimisteltiin vähän aikaa kieppejä ja heiluntoja. Lisäksi tehtiin käsinseisontoja seinää vasten ja kärrynpyöriä.

Yhteensä aikaa saatiin menemään tunti ja 40 minuuttia.

81,5 kilometrin hiihtopäivä

Tänään meillä oli mummolassa perinteinen suvun hiihtotapahtuma. Tuon hiihdon verukkeella sukulaisia ympäri Suomea kokoontuu talvellakin mummolaan yhdeksi-kahdeksi päiväksi. Meillä on suvussa melko paljon liikunnallista porukkaa ja siksi tälläinen hiihtojuttukin onnistuu hyvin. Mummolaan on moottorikelkalla ajettu 1:n, 2,3:n ja 7,2:n kilometrin hiihtolenkit joita sitten kaikki saavat hiihdellä omien tuntemustensa mukaan. Perinteistä pystyy hiihtämään koko 7,2:n lenkin mutta vapaalla onnistuu jotenkuten 2 kilometrin lenkki. Ideana viime vuosina on ollut että kaikilta kerätään 12:n tunnin hiihtokilometrit yhteen. Aika moni hiihtää sitten tuossa ajassa yllättävän suuria kilometrimääriä jopa moninkertaisia määriä talven aiempiin yhteiskilometriin verrattuna.

Itse aloitin hiihdon klo 9.37, ensimmäiset olivat olleet ladulla vissiinkin jo neljän maissa. Hiihtelin ekassa satsissa vähän reilut kolme tuntia. Kiersin neljästi seiskan perinteisellä ja yhdesti kakkosen vapaalla. Vapaa tuntui vähän hankalalta joten päätin jättää sen kokeilun tuohon yhteen kakkoseen. Ekan satsin jälkeen pidin vähän reilun tunnin taukoa, jossa tankkasin pari leipäpalasta ja pullaa. Hiihdon aikana join aina kolmessa tunnissa noin 8 desiä dexalia ja saman verran huilitaukojen aikana. Toisessa satsissa hiihdin neljästi seiskan ja aikaa meni vähän alle kolme tuntia. Tarkoitus oli hiihtää vähän enemmänkin mutta jaloissa alkoi painaa sen verran, että jätin tuohon. Toinen huilitauko oli reilut puolitoista tuntia ja sen aikana söin lihakeittoa, leipää, pullaa ja tiikerikakkua. Kolmannessa satsissa ajattelin hiihtää sen verran, että saan 80 kilometriä täyteen. Joten hiihtelin ensin kolmesti seiskan pääasiassa todella rauhallista vauhtia. Viimeisen seiskan hiihdin sitten reippaammin ja se olikin päivän nopein kierros. Kun lähdin viimeiselle kierrokselle puoli kahdeksan aikaan niin ulkona alkoi olla jo melko pimeää. Ja kierroksen aikana vain pimeni lisää mutta juuri ja juuri sielllä kuitenkin ladun lähes koko ajan erotti. Viimeinen setti loppui noin 20.15 eli aikaa taukoineen meni 10 tuntia ja 38 minuuttia. Aikaa jäi siis käyttämättä melkein puolitoista tuntia.

Tuntemukset hiihdon jälkeen ovat yllättävän hyvät. Kroppa tuntuu vain vähän rasittuneemmalta kuin normaalin 18-24 kilometrin hiihdon jälkeen.

Atsokin muuten hiihti tänään. Hänellä matkaa kertyi ”vain” 30 kilometriä.

Yhteensä meitä sukulaisia oli muuten ladulla 20 ja yhteiskilometrejä kertyi 827,9.

Tyttöjen ulkotreeni

Tänään illalla kaikki treenipaikat olivat jo pääsiäislomalla joten tyttöjen kanssa reenattiin ulkona. Mukana menossa olivat Sanna, Iida ja Niina. Aluksi hölkkäiltiin ja käveltiin reilut 4 kilometriä. Eteneminen keskeytyi useaan kertaa kun aina välillä pidettiin sopivan lyhyitä kuvaustaukoja. Lisäksi voimailutelineillä tehtiin yhteensä 5 sarjaa kyykkyjä ja ylöstyöntöjä. Lenkin jälkeen juoksenneltiin Areenan portaita. Kierroksia eri tyyleillä tuli yhteensä noin 17.

Reeni kesti tunnin ja 20 minuuttia. Minun mielestä tämä treeni oli aivan loistava ulkotreeni. Moni muu valmentaja ei varmaankaan olisi noita kuvaustaukoja tuonne reenin väliin antanut mutta minusta ne nyt vaan kävivät hyvin reeniin. Ainakin tytöt vaikuttivat hyvin tyytyväisiltä.

Nyt tytöt pitävät pääsiäistaukoa reeneistä. Tauko kestää huomisen ja tytöt palaavat Areenalle lauantaina.

Heidin ja Maaritin aamutreeni

Aamulla käytiin tekaisemassa Heidin ja Maaritin kanssa kevyt aamutreeni. Alkuun tytöt hölkkäilivät pari kierrosta. Korkeuspatjalla hypittiin yhteensä vajaat kymmenen kierrosta hyppyjä tasajalkaa ja yhdellä jalalla. Noiden jälkeen tehtiin liikkuvuusjuttuja voimistelukepin kanssa sekä lihaskuntoa ja menninkäisiä samaisilla kepeillä. Pysäytysloikkia viistoon hypittiin noin 6 x 10 metriä. Tasapainolaudoilla erilaisia liikkeitä tehtiin noin 15 minuuttia. Lisäksi tehtiin keskivartalon pitoliikkeitä vähän (kylkipito puolta vaihdellen kymmenen kertaa ja lankkupito puolitoista minuuttia). Loppuverryttelyksi viskottiin koripalloja kymmenisen minuuttia.

Harjoitus kesti tunnin ja 20 minuuttia.

Kimmon voimatreeni

Kimmonkin kanssa oltiin kuntosalilla tänään. Verryttelynä Kimmo souti soutulaitteella kilometrin ja teki kaksi sarjaa vatsapenkkiä ja kiertolaitetta. Tämän päivän voimaharjoituksen teemana oli lajivoimaliikkeet.

Rinnallevetoa kiertäen tehtiin 2 x 10 x 10-kilolla ja tempausta kiertäen myös 2 x 10 x 20-kilolla. Normaalia rinnallevetoa tehtiin 8 x 40kg + 6 x 45kg + 2+2 x 50kg. Vartalon kiertoa paino pään päällä tehtiin 3 x 10 x 10-kilolla ja vartalon kiertoa istuen kädet suorana 3 x 10 x 10-kilolla. Normaalia penkkipunnerrusta puolestaan tehtiin 8x45kg + 6x50kg + 4x55kg. Ojentajaliikettä käsipainoilla puolestaan 3×8+8x 6 kilolla (tai jotain sinnepäin).

Loppuverryttelyksi pelattiin pingistä 10 minuuttia.