Perjantain lajitreenit

Tänään käytiin treenaamassa kaksi treeniä, jotka menivät osittain päälleikkäin. Treenaamassa olivat Lumi, Tuuli, Siiri ja Peppi-Rosa. Kaikki tekivät treeneissään eri juttuja. Kaikilla treeni alkoi kuitenkin perusverryttelyllä

Ensimmäisenä treenaamaan tuli Lumi. Lumin kanssa ensin tehtiin juoksukoordinaatioita noin 8×20 metriä ja helppoja hyppelyitä sekä pituusponnistuksia noin 8×20 metriä. Kuntopalloa heiteltiin noin 13×10-heittoa. Lisäksi vielä keihäällä heiteltiin helppoja kävelyvauhtisia heittoja noin 20 heittoa.

40 minuuttia Lumin jälkeen kentälle tuli Tuuli. Tuuli teki verryttelyn normaaliin tapaan melko pitkänä kaikkien kuminauha- ja lämmittävien liikkeiden kanssa. Kuulaa heiteltiin 4 ja 3 kiloisilla noin 3 molemmilla eteen ja taaksepäin. Kuulantyöntöjä työnnettiin noin 30 kertaa.

Siiri ja Peppi tulivat Tuulin treenin loppupuolella omaan treeniinsä. Siiri teki verryttelyn lopussa muutamia juoksu- ja hyppelykoordinaatioita. Lajitreenin Siiri hyppäsi poikien kanssa samassa. Hiekkakasahypyistä ensimmäisinä tuli 5-loikkia muutaman askeleen vauhdilla yhteensä lähes 10 kertaa. 3-loikkia noin 6 askeleen vauhdilla Siiri hyppi kymmenkunta kertaa.

Pepillä treeni puolestaan oli teemalla ”huoltava”. Valtaosa liikkeistä oli kuminauhalla tehtyjä erilaisia liikkeitä.

Aikaa treeneihin meni hieman urheilijasta riippuen noin puolitoista tuntia.