Peppi 9,49 Kuopion aitakisassa

Tänään käytiin Peppi-Rosan kanssa Kuopiossa avoimissa pm-halleissa. Alunperin tarkoitus oli käydä kisoissa jo eilenkin, mutta kun Siiri ei pystynyt lähtemään kisaamaan niin Peppikin jätti eilisen välistä ja osallistui vain tämän päiväiseen 17-sarjan 60 metrin aitakisaan.

Joensuussa, tai yleensä Pohjois-Karjalassa kisattaessa itselläni on yleensä aina niin paljon kaikkea toimitsija- ja järjestelytehtäviä, etten kovin hyvin ehdi omien urheilijoiden tekemisiä seurata. Tälläiset kisat, kuten nyt Kuopiossakin, ovat itselleni lähes luxus-tapahtumia, kun saan kaikessa rauhassa seurailla kisoja sekä omia ja muitakin urheilijoita. Ja kun kisat menevät näin kuin nytkin, eli oma urheilija tekee hyvän suorituksen ja on itsekin tyytyväinen tekemisiinsä, saa valmentajakin hyvin tyytyväisenä aikaansa hallilla viettää hienojen urheilijanuorukaisten kanssa. Tälläiset päivät ovat kyllä valmentajan parhaita päiviä.

Peppi juoksi kisassa ennätyksensä 9,49, eli viime viikonlopun Joensuun kisassa juostu edellinen ennätys kohentui 9 sadasosaa. Pikku hiljaa, kisa kisalta, ennätys hilaantuu siis alaspäin. Todennäköisesti tälle hallikaudelle on vielä kaksi aitakisaa jäljellä, joten jonkin verran tuosta pitäisi vielä tippua. Kisajuokseminen alkaa jo sen verran tasavahvaa olla, että jatkossa juoksuun pitää vaan pyrkiä lisää tehoa saamaan.

Tästä kautta jatketaan kisaamalla aina viikonloppuisin ja treenailemalla viikot. Seuraavana kisana vuorossa on ensi lauantain Jyväskylän kisat. Siellä toivottavasti on kisaamassa myös sopivan tasoisia uusia, sopivan tasoisia, kisakumppaneita.