Kuulaa ja aitoja

Eilen aamupäivällä käytiin treenaamassa Tuulin ja Lumin kanssa. Verryttelyhölkkäilyn jälkeen käveltiin aitakävelyitä ja tehtiin seinää vasten aitapyörittelyjä. Lisäksi tehtiin normaaliin tapaan pikaiset venyttelyt. Verryttelyn loppuun juostiin vielä tikapuita.

Verryttelyjen jälkeen jakaannuttiin taas kahteen ryhmään kun molemmat teki erityyppistä treeniä.

Tuuli työnsi kuulatreenin. Ilman vauhtia työntöjä työnnettiin vajaat kymmenen kertaa ja vasemmalla kädellä myös joitain työntöjä. Vauhdillisia työntöjä tuli ehkä noin 15. Nyt työntöihin saatiin taas muutamia selkeästi edellisiä treenejä pidempiä kaaria. Sunnuntaina kun kisakausi alkaa Lahdessa, suurimpana haasteena tulee varmaankin olemaan ringissä pysyminen ja hyvän työnnön yhdistyminen siihen. Jos nämä molemmat jollain tapaa onnistuvat, on varmasti tuloskin sitten hyvä. Loppuverryttelyksi Tuuli heitteli kuulaa eri tyyleillä kymmenkunta heittoa.

Lumi juoksi ensin aitatreeniä. Lyhyellä välillä ja matalalla aidalla verryteltiin muutamalla neljän aidan juoksulla. Päivän tavoitteena oli saada askelpituutta välijuoksuun sen verran lisää, että päästäisiin mahdollisimman pitkällä aitavälillä tehtyä juoksuja. Tästä syystä tällä kertaa juostiin pelkästään 76 senttisillä aidoilla. Juoksuvetoja tuli yhteensä suunnilleen kymmenen neljällä aidalla ja pisimmillään aitaväli oli noin 8,15 senttiä.

Aitajuoksujen jälkeen Lumi työnsi vielä kuulaa. Ilman vauhtia työntöjä työnnettiin reilut puolenkymmentä ja vauhdilla kymmenkunta. Tällä kertaa työnnöt eivät olleet ihan niin pitkiä kuin edellisessä treenissä. Mutta työntötekniikkaa saatiin kuitenkin vietyä eteenpäin.

Treeni kesti molemmilla noin Tuulilla 100 minuuttia.