Lieksassa telinelähtötreeni

Lieksassa kävin tänään vetämässä kesäkauden ensimmäisen ulkona tehdyn pikajuoksutreenin. Toukokuussa ei ulkona vielä treenattu kertaakaan kun kelit sattuivat juuri keskiviikkoisin vähän kehnoiksi, joten juoksut juostiin sisällä. Viime viikolla sitten oli junnukisat, joten treenejä ei silloin pidetty.

Viime viikolla Lieksassa aloitettiin myös kesän yleisurheilukoulut. Itse kun noin vuorokauden aina viikottain pistäydyn Lieksassa, ehdin vetää aina kahden päivän urheilukoulutreenit ja nämä juoksutreenit sekä mahdollisesti olla keskiviikkoisin vielä kisojakin järjestämässä. Kesän ajan vedän 10-12-vuotiaiden ryhmälle kaksi viikkoharjoitusta, yhteensä ryhmässä taitaa olla 19 ilmoittautunutta joista toistaiseksi aina on paikalla ollut vähintään 10 per harjoitus.

Tänään pikajuoksutreenissä oli kolme urheilijaa. Verryttelyhölkkäkierroksen jälkeen tehtiin ”kahden pisteen rataa” noin 10 kierrosta. Pisteinä radalla olivat tikapuut ja 20 metrin koordinaatioverryttelyliike, lisäksi tehtiin muutama yksittäinen tikapuujuoksu. Verryttelyn loppuun vähän venyteltiin.

Oikeita juoksukoordinaatioita tehtiin noin 7×20 metriä ja lenkkareissa juostiin yksi 40 metrin avausveto. Tämän jälkeen laitettiin piikkarit jalkaan.

Piikkareissa otetiin telinelähtöjä noin 10 kertaa. 10 metrin lähtöjä otettiin omasta lähdöstä muutama ja lähetyksestä kisana noin 4. 20 metrin kisalähtöjä otetiin pari ja lopuksi vielä yksi 40 metrinen täysillä.

Loppuun tehtiin nurmella vähän nilkkakävelyitä. Treeni kesti, kuten aina muulloinkin, tasan tunnin.