Aitajuoksua ja kolmiloikkaa tiistain päivätreenissä

Tyttöjen ”oikeassa” treenissä päivällä olivat mukana Nea, Peppi-Rosa, Emilia ja Siiri. Verryttelyn aluksi tytöt hölkkäilivät pari kierrosta kentän kiertävää katsomoa pitkin. Verryttelyä jatkettiin pelailemalla Tuulin ja Lumin kanssa ”poikien peli” kymmenisen minuuttia. Verryttelyn loppuun tehtiin vielä vähän liikkuvuusjuttuja ja 13×10 lihaskuntoa 10-10-10-liikkeinä. Kaikille yhteisenä osiona tehtiin vielä koordinaatioita nurmella 5×20 metriä (ranskalainen polvennostohyppely, yhden jalan polvennostojuoksu, polvennostohyppely saksaten ja juoksuloikka).

Tämän jälkeen jakaannuttiin kahteen ”ryhmään” kun muut juoksivat aitatreeniä ja Siiri teki kolmiloikkatreenin. Aitajuoksijat kävelivät aitakävelyitä noin 10×5-aitaa. Aitajuoksuina juostiin 4×5-aitaa (60cm, väli 6m) todella nopealla 3 askeleen rytmillä, 2×4-aitaa (76cm, 11,2m väli) viidellä askeleella, 3×4-aitaa (76cm, 8,2m) kolmella askeleella ja 2×5-aitaa (76cm, 8,4m) kolmella askeleella. Tai tuollainen ainakin oli tarkoitus juosta, Peppi-Rosa oli ainoa joka juoksut varsinaisesti sai juostua. Pepillä aitajuoksun kisakauden avaus on sunnuntaina, joten silloin pitäisikin kaikki 10 aitaa mennä hyvin kolmella askeleella. Toisilla aitakauden avaus tulee myöhemmissä kisoissa. Aitomisten jälkeen Emilia teki vielä reilusti nilkkajumppailuliikkeitä nurmella.

Siiri teki siis loikkatreeniä, jonka alkujutut ponnisteltiin nurmella pikkuaitojen yli. Kinkkoja väliaskeleella hypittiin noin 4×4-aitaa ja pituusponnistuksia väliaskeleella samoin 4×4-aitaa. Lisäksi kinkkoja 4 väliaskeleella hypittiin noin 3 kertaa. Näiden ja yhden piikkareissa juostun avausvedon jälkeen siirryttiin sitten hiekkakasalle. 5-loikan noin 4 askeleen vauhdilla Siiri hyppäsi pari kertaa. Samoin 3-loikan 8 askeleen vauhdilla. Yhdesti hypättiin 3-loikka noin 12 askeleen vauhdilla. Tämä oli todella hyvän ja tasapainoisen näköistä loikkaamista. Tällä tavalla kun lauantaina hyppy onnistuu täydestä vauhdista, on varmaan luvassa varsin kova tuloskin. Treenin loppuun Siiri juoksi pari askelmerkkijuoksua täydelle vauhdille.

Treeni kesti pari tuntia.