Pitkiä aitoja ja voimaa

Tänään tyttöjen treenissä mukana oli kolmikko Nea, Peppi-Rosa, Siiri ja Emilia. Keli oli helteisen kuuma ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta niin kentällä ei juurikaan varjopaikkoja ollut. Keli oli siis ihan täydellinen hyvälle treenille. Ja sellainen tästä itse asiassa tulikin.

Verryttelyksi tytöt hölkkäilivät yhden kierroksen nurmella avojaloin ja tekivät toisella verryttelyliikkeitä. Noiden jälkeen tehtiin liikkuvuusjuttuja. Ja verryttelyosion loppuun käveltiin aitakävelyitä noin 14×5-aitaa.

Nealla, Peppi-Rosalla ja Siirillä treenin pääosio oli pitkien aitojen juoksemista. Ennen juoksuja tytöt tekivät kuitenkin 20 metriä pakarajuoksua ja kuopaisuhyppelyä aitajuoksutyylillä sekä 20+20 metriä yhden jalan pyöräytysjuoksua. Aitajuoksut juostiin tällä kertaa noin 165 metrin vetoina, joita juostiin piikkareissa viidesti. Aitavälit olivat pitkien aitojen tapaan 35 metriä ja matkalla oli viisi 76 senttistä. Vauhdit juoksuissa olivat noin 24-27 sekunnin luokkaa eli melko reippaita. Ja palautukset noin 4 minuuttia.

Emilia ei juoksuja juossut vaan teki aitakävelyiden jälkeen helpohkoa voimaa. Liikeinä oli 10×10 metriä kuminauhakävelyitä sekä kahden pienen kahvakuulan kanssa lähinnä keskivartalon ja ylävartalon liikkeitä noin 9×10-toistoa sekä normaalia lihaskuntoa noin 5×15-20-toistoa.

Näiden jälkeen koko porukan kanssa siirryttiin vielä jäähallin punttisalille. Siellä Emilia teki rinnallevetoa, kyykkyä, ylöstyöntöä ja alataljaa 3×10-toistoa helpohkoilla painoilla. Toiset tekivät kyykkyä 3×4-toistoa ja hauista 3×10-toistoa sekä Nea ylöstyöntöä 3×4 ja toiset rinnallevetoa 3×4.

Treeni kesti noin tunnin ja 45 minuuttia.