Perjantain aitajuoksu-, kolmiloikka- ja kuntopalloharjoitus

Perjantain tyttöjen harjoitus oli tällä kertaa melkoinen sillisalaatti. Mukana olivat Nea, Peppi-Rosa, Emilia ja Siiri ja he tekivät kolmea erityyppistä harjoitusta.

Treeni alkoi kolmella hölkkäkierroksella, jonka jälkeen pelattiin poikien kanssa käsipalloa noin 15 minuuttia sekä vähän venyteltiin. Verryttelyn loppuun tehtiin yhdessä vielä verryttelykoordinaatioita noin 8×20 metriä.

Tämän jälkeen treeni jakaantui kolmeen eri osioon. Siirillä ohjelmassa oli kolmiloikkatreeni. Sen valmistavana osiona Siiri teki muutamat sarjat isovuorohyppelyä, pituushypyn laukkaponnistuksia ja kinkkoja 4 välijuoksuaskeleella. Pituuspaikalla hypättiin muutaman kerran 10-vuoroloikkaa ja ”kakkosia”. 3-loikkaa Siiri hyppi 6- ja 8-askeleen vauhdeilla yhteensä ehkä noin 15 kertaa.

Nea ja Peppi-Rosa tekivät aitajuoksutreenin, joka alkoi noin 15×6-aidan aitakävelyllä. Pikkuaitojen yli tehtyjä yhden jalan juoksuloikkia ponnisteltiin noin 4×6-aitaa ja laukkarytmillä tehtyä aitajuoksua samojen aitojen myös noin 4×6-aitaa. 3 aidan yli (13m alku, 68m eka aita, 7,5m väli, 76cm muut aidat) tytöt juoksivat noin 8 kertaa. Näiden jälkeen Peppi-Rosa juoksi 2×150 metriä reipasta vauhtia ja Nea 150 metrisen kerran.

Emilian treeni puolestaan sisälsi kuntopallon heittoja reilut 10×10-heittoa, yhden aidan yli seinää vasten tehtyjä liu’utuksia ja ylityksiä noin 10×10-toistoa ja erilaisia nilkan liikkuvuutta kehittäviä venytyksiä yms.

Treenit kestivät kokonaisuudessaan noin kaksi tuntia.