Juoksutreeni ulkona

Areena on Joensuussa taas neljä päivää kiinni, mutta tämä kiinniolo ei oikeastaan haittaa meitä juuri millään tavalla. Nyt kun on peruskuntokausi menossa, ei harjoituspaikoilla sinällään ole merkitystä, oikean tyyppisiä harjoituksia voidaan tehdä missä vaan, vaikka ulkona. Harjoituksellisesti nämä peruskuntokaudet ovat kuitenkin todella tärkeitä. Suuri osa vuodesta harjoitellaan pääosin tehopainoitteisia treenejä, mutta nämä peruskuntokaudet ovat jaksoja joissa kuntoa pyritään kasvattamaan. Lisäksi toistomäärät ovat helpohkoissa liikkeissä isot, jolloin lihaksiston kehittymiseen päästään kunnolla vaikuttamaan. Hyvin tehdyn peruskuntokauden jälkeen seuraavilla harjoituskausilla harjoittelua on mahdollista tehostaa, jonka seurauksena myös lajisuorituksia voidaan tehdä paremmin ja tehokkaammin. Ilman hyvää peruskuntokauden harjoittelua harjoittelun tehostaminenkaan ei oikein onnistu kun ei ole mitä tehostaa. Tai tehostaa kyllä voi, mutta tehostaminen yleensä johtaa lihasten/kropan kipeytymiseen kun pohjia ei ole tarpeeksi hyvin tehty ennen tehojen kasvattamista. Tämän pari kuukautta kestävän peruskuntokauden harjoittelun pitäisi onnistua niin hyvin, että urheilijat jaksavat olla hyvässä kunnossa toukokuun lopulta syyskuun puoliväliin.

Eilisessä yhteistreenissä mukana oli kaksikko Emilia ja Siiri. Harjoitus tehtiin kokonaan ulkona. Alkuverryttelynä hölkkäiltiin vähän ja tehtiin muutamia verryttelyliikkeitä. Treenin sisältö oli äärimmäisen yksinkertainen. Ensin juostiin 2x4x40-45 sekunnin juoksuvetoja ”määräintervallivauhdilla” ja kävelypalautuksilla. Treeniin loppuun juostiin kentällä umpihankivetoja 4×50 metriä.

Treeni kesti tasan tunnin.