Aamulla aitajuoksua ja kuntopalloa

Tänään kävin Emilialle, Lumille ja Tuulille vetämässä akatemian aamutreenin kun tällä viikolla Areenapäiviä on sen verran vähän, että kaikki mahdollisuudet on yritettävä käyttää mahdollisimman hyvin hyödyksi. Verryttely alkoi normaaliin tapaan kilometrin hölkkäilyllä.

Emilialla ja Lumilla päivän ohjelmana aitajuoksutreeni. Jalan heilutteluja normisti ja yhteen suuntaan kerrallaan tehtiin 5-10 kertaa per liike ja lisäksi normivenyttelyt sekä 6×10 lihaskuntotoistoa. Voimistelukepin kanssa aitajuoksuliikkeitä tehtiin noin 8×5-10-toistoa. Aitakävelyitä käveltiin 20×6-aitaa (suoraan, takaperin, sivuttain alituksia, väliaskeleella, yksittäisellä saksauksella). Aitajuoksuja juostiin 6 aidan (68cm) yli. Juoksuja juostiin 2×5-askeleella (välit noin 7m), 3×4-askeleella (välit noin 7m), 4×3-4 askeleella (välit noin 7,5m tai 6,5m) ja 2×3-askeleella (välit noin 7,5m).

Tuuli teki verryttelyn jälkeen kuntopallotreenin, jossa heittoja tuli reilut 400. Pääosa heitoista heitettiin 3 kilon palloilla 15 toiston sarjoina. Liikkeinä olivat:
Vatsa
Kierrot istuen
Selkäliike
Korhos-kierto
Esteen yli nostelu vatsa
Esteen yli nostelu selkä
Kierrot seisten
Linkkari pallo jaloissa/käsissä
Työnnöt polviltaan
Rinnalta eteen syväkyykystä
Reisipotku (eteen ja ylös erikseen)
Kurkiliike + ylösnosto 10+10
Nilkkavippaus
Pään yli eteen melko läheltä seinään
Rinnalta eteen jalat suorana
Pään yli eteen polviltaan
Alhaalta eteen
Kuulantyönnöt
Keihäskierto 10+10
Rauhallinen moukarikierto
Ylöspäin
Alaspäin

Treeni kesti kaikilla puolisentoista tuntia.