Maakuntaviesti takana

Enpä olisi vielä vuosi sitten uskonut, että joskus tulee Maakuntaviestissä hiihdettyä. Tänä vuonna siihen tuli mahdollisuus kun kuntajoukkueiden lisäksi viestiin oli lisätty oma sarja neljähenkisille harrastejoukkueille. Kuusiston Jylhän porukka on sen verran kilpailuhenkistä, että jo ensimmäisen kyselykierroksen jälkeen kasassa alkoi olla kymmenkunta mukaan ilmoittautunutta. Lopulta mukaan saatiin 12 hiihtäjää eli kolme joukkuetta.

Kuusiston Jylhän porukoissa on entisiä hiihtäjiä sen verran, että ykkösjoukkue muodostui jo ennakolta todella kovaksi ja kakkosjoukkuekin oli varsin laadukas. Kolmosjoukkueessa oltiin sitten me, ketkä ei kahteen ensimmäiseen sovittu.

Itse olin etukäteen ajatellut, että pystyn 3 kilometrin osuuteni hiihtämään 10 minuuttiin, jos hiihto menee hyvin. Olin Joensuun Laululavan lenkkiä käynyt kokeilemassa useasti mutta tavoitteen mukaista vauhtia en harjoituksissa ollut päässyt. Kisassa oli tänään kuitenkin melko liukas nollakeli, mikä vähän helpotti urakkaa.

Olin siis kolmosjoukkueen ankkurina ja kolme edellistä hiihtäjää toi viestin 27:nnellä sijalla minulle. Parin sadan metrin kohdalla sain nostettua sijoitusta yhdellä kun ohitin Joensuun Mailan edustusjoukkueen ankkurin. Loppumatkan hiihdin sitten omaa reipasta vauhtia ja katselin, ettei takaa kukaan meidän sarjan joukkue pääse yllättämään. Lopullinen osuusaika oli 10.13 eli juurikin tavoiteajassa selviydyin.

Meidän kaksi muuta joukkuetta hiihti juurikin niin kovaa kuin etukäteen oli ajatuksissakin. Ykkösjoukkue tuli toiseksi ja kakkosjoukkue 11:nneksi.