Peppi-Rosa avasi kisakauden

Tänään Joensuussa kisattiin kuukausikisoissa aitajuoksussa ja pitkän matkan juoksussa. Kisaamassa meidän ryhmäläisistä oli ainoastaan Peppi-Rosa. Lisäksi Nea ja Venla olivat muuten treenaamassa.

Peppi-Rosa juoksi aitakisan, myös Siirin oli tarkoitus tulla mutta hänellä kisat jäivät sairastumisen takia väliin. Vielä viime lauantaina oli ”varmaa”, ettei Peppi tänään kuukausikisoissa juoksisi kun aitatreeni leirillä Tanhuvaarassa ei mennyt liian hyvin. Kuitenkin tiistain treenissä juokseminen oli jo selkeästi parempaa ja päätettiin, että tänään kannattaa juosta. Aitajuoksu on nimittäin sellainen laji, että se hyvin usein onnistuu paremmin kun tarpeeksi usein kisaa. Ja kisassa aitojen juokseminen on hieman helpompaa kuin harjoitellessa. Kisassa Pepin aika oli 10,23, aika ei sinällään ole vielä Pepille mahdottoman hyvä, mutta tärkeämpää oli nyt vain saada kokonainen juoksu alle. Ja ensi viikon kisoissa sitten yhden tai kahden lisälajitreenin jälkeen ajasta varmaan voidaan tiputtaa paljonkin pois.

Kisan jälkeen Peppi teki vielä ylävartalon voimatreeninä punttisalilla kolmea liikettä, 3×10-toistoa jokaista.

Nea ja Venla hölkkäilivät verryttelyksi, tekivät muutamaa liikettä lihaskuntoa painon kanssa, juoksivat tikapuujuttuja noin 10 kertaa ja venyttelivät. Lisäksi tytöt tekivät muutamia koordinaatioliikkeitä. Nea jatkoi juoksemalla 6 x 150 metriä noin 75% vauhdeilla ja parin minuutin palautuksilla sekä teki noiden jälkeen vähän ylävartalon voimaa. Venla ei juoksuja juossut vaan teki kolmea ylävartalon voimaliikettä, 3×10-toistoa kutakin.

Venlalla aikaa meni puolitoista tuntia, toisilla noin kaksi tuntia.