Lieksassa piikkarivetojakin

Lieksassa treenailtiin tänään taas Kuhmonkadun koululla viiden urheilijan kanssa. Noin 500 metrin verryttelyhölkän jälkeen pelailtiin ”koripallopeliä” muutamia kertoja ja heiteltiin/potkittiin palloja seinään ja ylöspäin eri tyyleillä. Lisäksi verryttelyyn kuului liikkuvuuskoordinaatioita noin 7×18 metriä, 5+5 yhden jalan syväkyykkyä ja venyttelyt.

Nopeampia juoksukoordinaatioita tehtiin noin 10×20 metriä (pakarajuoksut, kuopaisuhyppely, pikkuvuorohyppely, polvennostohyppelyt, suorin jaloin juoksut ja juoksuloikat). Näiden jälkeen juostiin 4×60 metriä kiihtyvillä vauhdeilla.

Ne, joilla oli piikkarit mukana, juoksivat lisäksi piikkareissa 4×30 metriä kolmipistelähdöllä ja 1×40 metriä kolmipistelähdöllä. Kuhmonkadun koululla juostaan treenit joka kerta erikseen levitettävällä kumimatolla, jossa voi ihan hyvin juosta piikkareillakin. Maton (ja juoksukäytävän) kokonaispituus on 70 metriä, joten joskus on piikkareissa 60 metrin vetojakin juostu, mutta nyt siis tyydyttiin pisimmillään 40 metriin, jotta jarruttamisellekin jää järkevästi tilaa.

Lenkkareissa juoksuja jatkaneet juoksivat 4×40 metriä ja 2×20 metriä. Kaikki nämä lyhemmät juoksut olivat keskimäärin täysillä juostuja.

Loppuun tehtiin vielä muutama nilkkakävely ja näin tunnin treeni oli taas tehokkaasti käytetty treenaamiseen alusta loppuun.