Tyttöjen maanantaitreeni

Tyttöjen viikon ensimmäisessä treenissä mukana olivat Nea, Emilia ja Elina. Kilometrin verryttelyhölkkäilyn jälkeen tehtiin tekonurmella normaaleja verryttelyliikkeitä sekä muutamia sarjoja hyppelyitä pikkuaitojen yli ja omatoimiset liikkuvuusjutut ja fyssareiden erikoisliikkeet.

Normaaleja aitakävelyitä käveltiin noin 16×6-aitaa (suoraan, takaperin, väliaskeleella, pyörien). Näiden jälkeen kokeiltiin muutamia viikonloppuna alueleirillä nähtyjä liikkeitä, joita näin päästiin testaamaan myös omissa treeneissä. Etumman jalan liikettä seinää vasten tehtiin noin 3×10+10 toistoa. Lisäksi kuminauhavastuksella aitakävelyitä käveltiin noin 3×6-aitaa.

Näiden jälkeen Nea juoksi pikkuaitojen yli noin 7×5-aitaa (60-68cm) lähinnä vain etumman jalan liikerataan keskittyen. Toiset juoksivat ensin ”jalkojen nostolaitteessa” kolme parinkymmenen askeleen juoksusarjaa ja heittivät näiden jälkeen kuntopallolla 4×10 kovaa heittoa.

Treenit kestivät hieman reilut puolitoista tuntia.