Viikonloppuna leireilemässä

Perjantaista tähän päivään asti oltiin leireilemässä vuoden ensimmäisellä alueleirillä Tanhuvaarassa. Tällä kertaa leirillä meidän ryhmäläisistä olivat vain Peppi-Rosa ja Tuuli. Siiri oli samaan aikaan Pajulahdessa alueellisella nuorten maajoukkuevalmennusleirillä.

Tanhuvaarassa perjantaina tehtiin yksi treeni, lauantaina kaksi-kolme treeniä ja tänään vielä kaksi treeniä. Tällä kertaa leiri oli kilpailuun valmistavan kauden leirinä melkolailla tekniikkapainotteinen. Ja sekä Peppi-Rosan aitaryhmässä, että Tuulin keihäsryhmässä, molemmille tuli selville selkeät lajitekniset kehityskohteet. Nämä ovat myös niitä seikkoja, joiden takia leirityksiä pitää järjestääkin.

Pelkästään hyvien treenien tekeminen ei leireillä pitäisi riittää vaan kouluttajien tulisi pystyä antamaan kaikille leiriläisille selkeitä kehitystehtäviä. Nämä kehityskohteet pitää olla joko teknisiä tai suorituskykyyn liittyviä fyysisten ominaisuuksien kehityskohteita. Urheilijan tekniset puutteet tai kehityskohteet leireillä pystytään löytämään lajitreeneillä ja fyysiset kehityskohteet yleensä helpoiten erilaisilla fysiikkatesteillä. Tällä kertaa molemmat ryhmät keskittyivät useammassa treenissä nimenomaan noihin lajiteknisiin juttuihin. Hyvin usein muulloinhan leireillä on keskitytty kovasti testaamiseen.

Jos nyt omissa treeneissä tehdään oikeita asioita, pitäisi jonkinlainen kehitys näissä tekniikkajutuissa näkyä jo seuraavalla leirillä parin kuukauden päästä, mielellään jo ennen sitä omissa treeneissäkin.