Vuoden viimeinen treeni

Vuoden viimeinen treeni käytiin tekaisemassa tänään Areenalla. Mukana oli tällä kertaa seitsemän urheilijaa: Nea, Peppi-Rosa, Sofia, Tuuli, Emilia, Lumi ja Venla. Verryttelyksi hölkkäiltiin kilometri, tehtiin verryttelykoordinaatioita 8×25 metriä, juostiin siksak-juoksuja/-laukkoja 5×13-tötsää, tehtiin oma liikkuvuus-/huoltoliikkeet, juostiin tikapuita noin 12 kertaa ja heitettiin 6 kuulanheittoa alhaalta eteen. Tämän jälkeen porukka jakaantui noin kolmeen osaan.

Nea ja Peppi-Rosa tekivät juoksukoordinaatioina 2x20m ranskalaista polvennostohyppelyä ja kuopaisuhyppelyä aitajuoksutyylillä sekä Nea lisäksi pakarajuoksua. Näiden jälkeen tytöt juoksivat 2×150 metriä noin 70% vauhdeilla ja aitoja noin 4-5 x 5-aitaa (68cm, väli 14,5m) 7 askeleen rytmillä piikkareissa reippaalla vauhdilla.

Tuuli ja Venla puolestaan tekivät juoksukoordinaatioina 2×20 metriä pakarajuoksua, kuopaisuhyppelyä ja yhden jalan pyöräytysjuoksua. Lisäksi tytöt juoksivat 2x3x60 metriä juoksuvetoja reippaalla vauhdilla. Lisäksi Tuuli teki kuminauhajumppailuja käsille, heitti kuntopalloa 4×10-heittoa (keihäskierrot ja kuulantyöntöliike) ja heitti möykkyä seinään keihästyylillä ehkä reilut 20 kertaa. Venla heitteli kuntopalloa noin 10×10-heittoa. Sofia teki juoksukoordinaatioina 2×20 metriä pakarajuoksua, polvennostojuoksua ja yhden jalan pyöräytysjuoksua. Lisäksi hänellä treeniin kuului noin 4×60 metriä helppoja juoksuvetoja ja fysioterapeutin antamia vahvistavia liikkeitä.

Lumi heitteli kuntopalloa noin 220 heittoa (2×10 vatsa, 2×10 selkä, 10+10 kierto istuen, 7+7+7 työnnöt istuen, 10 rinnalta eteen suorin jaloin, 10 rinnalta eteen kyykystä, 10+10 kierto seisten, 10+10 kuulantyönnöt, 10+10 keihäskierto, 10 pään yli eteen läheltä seinää, 10 pään yli eteen polviltaan lantiota edessä pitäen, 10+10+10+10 reisipotkua, 10 alaspäin ja 10 ylöspäin). Emilia puolestaan teki pääasiassa fyssarin antamia huoltavia/vahvistavia liikkeitä sekä muutamia ylävartalon voimaliikkeitä.

Treenit kestivät vähän urheilijasta riippuen puolestatoista tunnista reiluun kahteen tuntiin.