Lieksan juoksutreeni

Eilen juostiin Lieksassa taas neljän urheilijan kanssa nopeustreeni. Verryttelyksi hölkkäiltiin 500 metriä ja tehtiin koulun salissa edestakaisin (18m+18m) kahden pisteen rataa noin 12 kierrosta. ”Rata” sisälsi siksak-juoksuja/hyppelyitä noin 8 tötsän ohi ja tikapuilla juoksu-/rytmijuttuja. Verryttelyyn tehtiin vielä 12 metriä askelkyykkyjä ja 6 metriä mittarimatoja sekä 12+12 metriä kottikärrykävelyjä eteen- ja taaksepäin. Näiden tehtiin vielä 6+6 yhden jalan syväkyykkyä ja venyttelyt.

Juoksukoordinaatioita tehtiin suunnilleen 11×18 metriä (pakarajuoksu, polvennostojuoksu, polvennostohyppely saksaten, yhden jalan pyöräytysjuoksu, pyöritysjuoksu).

Juoksuosiona juostiin 4+4+3×60 metriä noin 85-90% vauhdeilla ja kävelypalautuksilla. Lisäksi osa porukasta hyppi 3×10-vuoroloikkaa. Treenin loppuun tehtiin ihan vähän nilkkakävelyitä.

Harjoitus kesti normaaliin tapaan tasan tunnin.