Aitakävelyitä, koordinaatioita ja ponnistuksia

Yhdeksästä edellisestä päivästä kahdeksana oli opiskelemassa. Ensin viime viikolla olin keskiviikkoaamusta perjantaipäivään Vierumäellä ja lauantai-illasta torstai-iltaan oltiin Espanjassa Sierra Nevadassa. Molemmat jaksot kuuluvat jo hyvässä vaiheessa olevaan Valmentaja Ammattitutkintoon, Vierumäen jakson oli kolmanneksi viimeinen lähijakso ja Sierra Nevadassa oltiin tutustumassa korkean paikan harjoitteluun ja suoritettiin samalla tutkintovaatimusten mukainen tutustuminen kansainvälisen tason valmentautumiseen.

Eilen illalla olin sitten ensimmäistä kertaa tällä viikolla vetämässä treenejä, mukana tytöistä olivat Tuuli, Emilia, Peppi-Rosa ja Venla. Alunperin tarkoituksena oli treenata ulkona, mutta keli oli sen verran haastava, että treeni pidettiin kuitenkin Areenassa. Verryttelyksi tytöt ajoivat kuntopyörällä noin 15 minuuttia ja tekivät vähän liikkuvuusjuttuja. Aitakävelyitä käveltiin noin 21×5-aitaa (suoraan, takaperin, sivuttain hypähdellen jalka koukussa, sivuttain hypähdellen jalka suorana, käveleen väliaskeleella).

Juoksukoordinaatioita puolestaan juostiin noin 13×30 metriä (pakarajuoksu, yhden jalan polvennostojuoksu, kuopaisuhyppely, suorin jaloin juoksu). Lisäksi tehtiin vielä ponnistussarjoja pikkuaitojen yli 9×7-aitaa (pituusponnistuksia laukkarytmillä ja kinkkoja vaihtoaskeleella).

Loppuverryttelyn kanssa treeni kesti puolitoista tuntia.