Pesäpalloa ylimenokaudella

Vaikka meillä on nyt menossa parin viikon ylimenokausi, ei se tarkoita sitä etteikö liikuntaa harrastettaisi. Kun tytöt on kuitenkin vasta 14-16-vuotiaita, ei ylimenokauden aikanakaan tarvitse kokonaan urheilua unohtaa. Mitään ohjattua tehokasta ei tehdä, mutta eilen esimerkiksi käytiin pesäpalloa pelailemassa puolentoista tunnin ajan.

Nyt tämä pari viikkoa on vuoden ainoa kaikille yhteinen pidempi huilitauko ”virallisista” harjoituksista seuraavan vuoden aikana. Parin viikon aikana pitäisi siis henkisesti saada akut niin täyteen, että jaksaa seuraavat reilut 11 kuukautta treenata hyvin. Samalla myös kroppa saa palautua kaikista pikkuvammoista sekä hermosto saadaan palautettua ”normitilaan” kesän kilpailukauden jälkeen. Tämä ylimenokausi on aina sellainen, missä moni innostuu aivan turhaan jatkamaan treeniä normaaliin tapaan. Jos  taukoa, ja riittävän montaa lepopäivää viikossa, ei malta pitää, vaatii kroppa kuitenkin ne lepopäivät jossain vaiheessa syksyä. Eli mieluummin siis vapaaehtoisesti huilaillaan kuin kropan pakottamana.

Mukana eilisessä pesäpalloilussa olivat Emilia, Elina, Siiri ja Tuuli. Ensin lyötiin pari kertaa kymmenkunta osumaa kaikille niin, että yksi löi ja toiset olivat ottamassa kiinni. Noiden lyöntien jälkeen loppuaika pelailtiin kahdella kahta vastaan kahdella pesällä.