Nean voimatreeni

Lauantaihin päättyi meidän ryhmäläisillä varsinaisesti kausi 2018. Tuuli tosin kisaili vielä tänään moukarissa ja varmaankin viikonloppuna vielä kerran, ja saattaa joku muukin vielä jossain pikku kisassa käydä. Pari viikkoa pidetään nyt kuitenkin taukoa oikeista treeneistä ja sitten vielä pari kevyempää treeniviikkoa ennen kunnon treenikauden aloitusta.

Nea on nyt käytännössä huilaillut jo reilut 11 viikkoa, joten varsinaista ylimenokautta ei enää tässä vaiheessa tarvitse pitää. Nyt tämän hetken tilanne näyttää siltä, että jos seuraavat muutamat viikon menee hyvin, Neakin pääsee aloittelemaan treenikauttaan aikalailla samaan tahtiin toisten kanssa. Ja jos/kun siitä päästään suunnilleen normaalisti jatkamaan eteenpäinkin, ehditään jo talvikaudellekin saada Nea riittävän hyvään kuntoon.

Tänään käytiin siis tekemässä Nean kanssa kevyt voimatreeni Areenassa. Kahden kierroksen verryttelyhölkäilyn jälkeen tehtiin voimistelupallolla lihaskuntoa noin 10 liikettä suunnilleen 10-20 toistoa per liike. Näiden jälkeen vähän venyteltiin.

Voimaliikkeinä tehtiin etukyykkyä 3x10x15-kilolla, penkkiä jalat penkillä 3x10x20-25 kilolla, vaakaprässiä 3x10x70 kilolla ja hauista 3x10x8 kilon käsipainoilla. Näiden jälkeen tehtiin vielä lihaskuntoa 8×15-25 toistoa ja puolentoista minuutin lankkupito.

Tämän päiväinen treeni kesti pari tuntia.