Seuracuppia Joensuussa

Eilen kisattiin Joensuussa kesän toisen Seuracup. Toivottavasti muutaman viikon päästä Katajakin pääsee kisamaan valtakunnan finaaleihin. Valtakunnan finaaleissa mukana ovat jokatapauksessa Sofian Pyhäselän Urheilijat ja Siirin Savonlinnan Riento.

Eilisessä kisassa olivat meikäläisistä mukana N17 seipäässä Emilia, T15 pika-aidoissa Peppi-Rosa ja Sofia sekä 15-vuotiaiden kolmiloikassa Oona. Lisäksi Lieksan Eero oli 13-sarjassa juoksemassa pika-aidat ja 200 metriä.

Emilialle seiväskisa oli ensimmäinen. Harjoituksissa on pari kertaa seivästä hypätty mutta yhtään rimanylitystä Emilialla ei ollut ennen eilistä. Siihen nähden 200 metrin ylitys oli hyvä suoritus ja Emilia täytti näin loistavasti oman osuutensa.

15-sarjan pika-aidat jouduttiin tällä kertaa juoksemaan pieneen vastatuuleen kun keli oli sen verran haastava, ettei maalikameraa uskallettu takasuoralle siirtää. No, tytöt juoksivat silti erinomaisesti. Sofia juoksi hienon ennätyksensä 12,13 ja Peppi hyvän ajan 12,83. Lauantaina Sm-kisoissa sitten lähdetään noita parantamaan.

Oonan kolmiloikkakisa ei mennyt ihan niin hyvin kuin olisi voinut. Pisin mitattu oli 9,87. Kisassa askelmerkin kanssa oli vähän haasteita kun juoksu ei pysynyt ilmeisesti kovinkaan vakiona. Tarkoitus olisi tästä taikoa ensi sunnuntaiksi metri lisää mittaa hyppyihin. Saa nähdä kuinka siinä onnistutaan.

Eero paransi 13-vuotiaiden 60 metrin aitajuoksussa omaa ja samalla Pohjois-Karjalan piirinennätystä 34 sadasosaa aikaan 9,41. 200 metriä Eero juoksi omassa ennätysajassaan 26,71. Aidoissa vastaista oli -0,9 ja 200 metrillä -2,2 m/s.