Lauantain juoksutreeni

Tänään päivällä tehtiin taas yksi treeni, jonka oli tarkoitus olla Sm-kisoihin valmistava treeni. Tällä kertaa oli tarkoitus tehdä hyvä juoksuharjoitus, joka olisi erityinen täsmäharjoitus etenkin ensi viikonloppuna juoksulajeissa kisaaville. Mukana treenissä olivat Peppi-Rosa, Emilia, Sofia ja Siiri.

Verryttelyksi tytöt hölkkäilivät kaksi kierrosta, jonka jälkeen verryttelyliikkeitä tehtiin noin 10×20 metriä (sivulaukat, lantionpyöritysjuoksut, vuorohyppely käsiä pyörittäen, jalan heilautuskävelyt, etureisivenytys + ylösvenytys/nokkiminen ja jalkapalloilijoiden jalanpyöritykset) sekä askelkyykkykävelyt ja mittarimadot. Tässä vaiheessa käytiin juoksemassa 2×40 metriä rentoja vetoja (sähköajalla 6,65-6,71). Verryttelyn loppuun tehtiin normivenyttelyt ja muutama keskivartaloliike.

Aitakävelyitä käveltiin noin 10×6-aitaa (suoraan, takaperin ja sivuttain hypähdellen) Nopeita juoksukoordinaatioita tehtiin 3×20 metriä (pakarajuoksu, suorinjaloin juoksu ja polvennostojuoksu) ja näiden jälkeen juostiin yksi 40 metrin avausveto.

Peppi ja Emilia juoksivat pari kertaa 4 kisa-aitaansa viiden askeleen rytmillä ja sen jälkeen telinelähdöllä 1-4 aitaa noin 7 kertaa. Siiri juoksi normaaleita telinelähtöjä noin 6×20 metriä ja pystylähdöllä 3×30 metriä (4,39). Sofia puolestaan juoksi 5 askeleella pari kertaa 4-aitaa ja telinelähdöllä kerran. Sofian varsinainen treeni oli kuitenkin pitkien aitojen treeni, jossa tuli 1-2 aitaa muutaman kerran ja 200 metriä kisa-aitoja kahdesti (kovempi näistä noin 30 sekuntiin). Telinelähdöt lähetin pääasiassa sähköisellä lähetyspistoolilla kun sellainen sattui aamuisten lasten kisojen jälkeen kentällä valmiina olemaan. Näin saatiin vielä vähän parempi ”kilpailutilanne”. Ja osa lähdöistä oli 2-3 juoksijan yhteislähtönä.

Treeni kesti reilut puolitoista tuntia, Sofialla melkein kaksi tuntia.