Siirin pituustreeni

Seuraava reilu kuukausi on sitä aikaa, jonka takia on viime vuoden syys-lokakuun taitteesta asti treenattu. Enää ei ominaisuuksia juurikaan kehitetä, eikä tekniikoita kovinkaan paljoa pyritä kehittämään. Tärkeämpää on saada maksimivauhtiset suoritukset mahdollisimman luonnollisiksi ja viritellä kroppa muutenkin maksimi-iskuun. Ja tietenkin nautitaan kisoista ja niissä syntyvistä ennätyksistä.

Nyt reilu viikko tehdään täsmäharjoituksia nuorten Sm-kisoja varten. Eli kun muu vuosi tehdään pääsääntöisesti reeneissä lähes kaikkien kanssa samantyyppisiä harjoituksia, mennään nämä Sm-kisoihin valmistavat treenit täysin jokaisen tarpeiden mukaan. Eilisen kisapäivän jälkeen esimerkiksi tänään treenaamassa oli pelkästään Siiri ja ohjelmassa hänellä oli pituuden lajitreeni.

Kahden verryttelyhölkkäkierroksen jälkeen tehtiin katsomon pikkuportaissa noin 15 kierrosta erilaisia juoksu- ja hyppelyjuttuja sekä noiden päälle venyttelyt.

Hyppelyverryttelynä tehtiin isovuorohyppelyä 3×20 metriä, pituusponnistuksia laukkarytmillä 4×20 metriä ja kolmen pikkuaidan yli pituusponnistuksia 3 askeleen rytmillä noin 5 kertaa, näistä kaksi viimeistä kierrosta piikkareilla.

Pituuspaikalla juostiin kaksi askelmerkkijuoksua ja kokonaisia pituushyppysuorituksia täydellä vauhdilla noin kymmenen kertaa. Nämä taisivat olla ensimmäisiä pituushyppyjä, joita Siiriltä näen, joten minkäänlaista vertailupohjaa aiempaan ei ole. Vaikkakin hypyt olivat 14-sarjalaiselle hyviä (kaikki hypyt noin 5 metrisiä) oli koko ajan sellainen vaikutelma, ettei hyppy kuitenkaan aivan parhaalla mahdollisella tavalla lähtenyt kertaakaan. Hieman kisahyppyihin kun saadaan parempi rytmi niin hyppy jatkuu vielä selkeästi pidemmällekin.

Nurmella tehdyn loppuhöntsäilyn kanssa treeni kesti puolitoista tuntia.