Maanantain ottelutreeni ja uusi tulokas

Tänään ryhmän treeneihin saatiin uusi tulokas kun Savonlinnasta Joensuuhun muuttanut 14-sarjalainen Siiri oli harjoituksissa ensimmäistä kertaa. Lisäksi mukana olivat Tuuli, Emilia, Peppi-Rosa, Elina ja Sofia.

Huomenna Peppi, Elina ja Sofia kisaavat piirinmestaruusmonittelujen 5-ottelussa, joten tämän päivän treeni oli tälläinen viime hetken hätäinen lajitreeni sitä varten. Yleensä pyrin vetämään yhteistreenit mahdollisimman kontrolloidusti ja niin, ettei kovin moni tekisi eri asioita. Tämän kertainen treeni oli kuitenkin yksi vaikeimmista ”sillisalaateista” kun tarve oli aitajuoksun, korkeushypyn ja pituushypyn harjoituksille. Kaikkien kolmen lajin jonkinlainen läpikäynti vaati myös hieman poikkeusjärjestelyjä.

Ensimmäinen poikkeus oli, että verryttely kutistettiin lähes minimiin. Aluksi hölkkäiltiin yksi kierros ja sen jälkeen toistettiin noin 7 kertaa yhdistelmä 20 metriä verryttelykoordinaatioita ja muutama voimisteluliike paluumatkalla joko korkeuspatjalla tai maassa. Näiden jälkeen venyttelyyn käytettiin puolitoista minuuttia ja 10 minuutin tehoverryttely oli valmis.

Korkeushyppyverryttelynä hypittiin saksihyppyjä 5 kertaa. Tämän jälkeen Peppi ja Elina hyppäsivät reilut puolenkymmentä normihyppyä (noin 120 korkeimmillaan) ja Siiri saman verran lisää saksihyppyjä (130). Emilia puolestaan hyppi normihyppyjä reilut kymmenen kertaa (143). Tuuli (133) ja Sofia (140) hyppivät ainoina piikkareissa ja heillä hyppyjä tuli vielä reilut puolenkymmentä.

Toisena osiona kaikilla oli sitten aitarytmiharjoitteet kaarteessa, joita tehtiin viiden pikkuaidan yli. Peppi, Elina ja Siiri juoksivat 30 senttisten aitojen yli 3 askeleen nopearytmisiä juoksuja 5 kertaa noin 5 metrin väleillä ja kun toiset liittyivät heidän mukaansa niin noin 6 metrisillä väleillä juostiin suunnilleen 4 lisäkierrosta. 60 senttisten aitojen (noin 7 metrisillä väleillä) yli juostiin vielä noin 5 kertaa.

Näiden jälkeen siirryttiin etusuoralle, jossa kaikki juoksivat piikkareissa yhden avausvedon. Emilia, Elina ja Siiri juoksivat telinelähtöjä 2-3 aidalla. Emilia juoksi reilut kymmenen lähtöä (76cm, alkusileä 12,7m, väli 8,5m) ja näistä puolenkymmentä oli sellaisia, joilla kisassakin voisi juosta kovia aikoja. Kuitenkin vielä alkusileään pitäisi löytää tälle vauhdille hieman lisä askelpituutta. Elinan en ole antanut viime kesän jälkeen juurikaan aitoja juosta. Nyt kuitenkin telinelähdöllä kisa-aidat (76cm, alku 12m, väli 8m) meni muutaman kerran ihan hyvällä kolmen askeleen rytmillä. Huomenna pitäisi kisassa vaan päästä noin matkaan. Siiri kisaa huomenna Savonlinnassa ja kun Siirin harjoituksia en koskaan ennen ole nähnyt niin juurikaan teknisiin juttuihin en vielä halunnut puuttua. Kuitenkin harjoituksen edetessä ensimmäiselle aidalle hyökkäystä saatiin vähän parannettua, välit (76cm, 12m alku ja 8m väli) Siiri juokseekin jo nyt hyvin 14-sarjalaiseksi.

Peppi, Tuuli ja Sofia hyppivät pituutta toisten aitoessa. Tytöt hyppäsivät ensin noin 5 ponnistusta 10 metrin vauhdilla. Näissä kaikki saivat hyviä ponnistuksia, samanlaisia pitäisi vain saada kovempivauhtisiin suorituksiinkin. Kisavauhdilla juostiin askelmerkkijuoksuja noin 4 kertaa ja kokovauhtisia hyppyjä hypittiin muutamia, ja jotkut vähän useampia. Kun näitä ei kovinkaan paljoa olla harjoiteltu, on niissä luonnollisesti myös vielä parannettavaa. Mutta kyllä näillä kisoihin voi lähteä.

Kun nämä lajit oli tehty, Siiri ja Tuuli tekivät normaalia loppuverryttelyhölkkäilyä. Peppi ja Sofia juoksivat muutamia aitajuoksuja 2 aidalla. Ja Elina puolestaan hyppäsi pari pituushyppyä täydellä vauhdilla.

Emilian, Pepin, Elinan ja Sofian kanssa pelailtiin loppuverryttelyksi noin 15 minuuttia käsipalloa. Heillä treeni kesti tasan puolitoista tuntia, Tuulilla ja Siirillä noin tunnin ja 45 minuuttia.

Vaikka treeni oli hyvin erilainen kuin yleensä ja mukana oli ihan uusi tulokaskin, selviydyttiin treenistä hyvin. Ja monia juttuja saatiin varmistettua tulevia kisoja varten.