Joensuu Junior Games

Keskiviikkona ennen Motonet GP:tä kisattiin nuorten kisat, Joensuu Junior Gamesit. Meidän ryhmäläisillä oli kisoissa hyvä osanotto kun kaikki kilpailukuntoiset kisasivat omissa lajeissaan.

15-sarjan tyttöjen aitajuoksussa Sofia juoksi ensimmäisen 80 metrin aitakisansa ja Peppi-Rosalle kisa oli tämän kesän ensimmäinen. Kisoissa sattui sellainen erikoisuus, että keli oli lämmin ja pikajuoksut saatiin silti juosta etusuoralla myötätuuleen. Tytöillä tosin vain 0,2 m/s mutta kuitenkin. Tytöt juoksivatkin hyvin, kaikki neljä kisaan osallistunutta juoksivat omat ennätyksensä. Sofia voitti juoksun ajalla 12,49 ja Peppi-Rosa oli kolmas 12,74:llä. Sofialla ensimmäiset viisi aitaa tulivat todella hyvin, sitten matka rupesi hieman painamaan ja seitsemänteen aitaan tuli pieni kosketus joka jätti vähän parannettavaa seuravalle kerralle. Pepillä juoksu oli tällä kertaa hyvin tasapainoinen koko matkan ajan ja etenkin lähtö ja kiihdytys olivat parempia kuin kisoissa normaalisti. Tyttöjen väliin juoksi Sofian tavoin 14-sarjalainen Savonlinnan Riennon Siiri Nyyssönen ajalla 12,70. Siiri on juuri muuttanut Joensuuhun ja tulee maanantaina ensimmäistä kertaa meidän treeneihin.

17-sarjan 100 metrillä meidän ryhmäläisistä olivat Emilia, Elina ja Sofia. Emilia juoksi kolmanneksi ennätyksellään 13,09, Sofia oli viides 13,50:llä ja Elina kuudes ajalla 13,64. Emilialla juoksu ei ollut ihan niin hyvää mitä se harjoitellessa parhaimmillaan on. Pientä kisapuristamista oli havaittavissa mutta se häviää vain kisoja juoksemalla. Sofialla painoi kymmenkunta minuuttia aiemmin juostu aitakisa vielä jaloissa, eikä aika ollut sen takia tuon parempi. Elina jäi viime kesän ennätyksestään 7 sadasosaa mutta paransi avauskisastaan 38 sadasosaa, eli juoksu on menossa selkeästi parempaan suuntaan. Juoksussa myötätuulta oli 0,9 m/s.

15-sarjan kolmiloikassa Oona hyppäsi neljänneksi tuloksella 9,90. Viime viikolla treenissä saatiin jo tehtyä hyviä hyppyjä, mutta nyt kisassa ensimmäiset kolme kierrosta olivat vielä teknisesti melko kaukana niistä hypyistä. Neljännellä tuli jo kohtalaisen hyviä loikkia, viides kierros hieman epäonnistui ja kuudennella tuli varmaankin kesän parhaat hypyt mutta yliastuttuna. Tulokseksi jäi siis 9,90. Mutta jo keväällä mietittiin niin, että ennen Sm-kisoja täytyy saada enemmän kuin 1-2 kisaa hypättyä, jotta kisaankin saadaan onnistuneita hyppyjä aikaiseksi. Tämänkertainen tulos on kuitenkin 27 enemmän kuin edellisessä kisassa, mutta ei siis todellakaan vielä sellainen kuin pitäisi/voisi olla. Kisan voittoon hyppäsi muuten Savonlinnan Siiri tuloksella 10,83.