Kuukausikisoissa 100 metriä

Tämä viikko on tiivistä kisaamista kun kisapäiviä tulee viikon ajalle yhteensä viisi. Tänään vuorossa olivat kesän ensimmäiset kuukausikisat Joensuussa. Lajeista sopivin oli tällä kertaa 100 metriä ja mukana oli kolmikko Nea, Peppi-Rosa ja Elina, kaikilla kyseessä oli kesän ensimmäinen henkilökohtainen kisajuoksu. Tällä kertaa juoksua ei viitsitty siirtää takasuoralle vaan kaikki juoksut juostiin etusuoralla vastatuuleen. Tälleen kesän ensimmäisessä kisoissa tuulioloilla ei niin kauheaa väliä olekaan, vaan tärkeintä on saada kisastartteja alle.

Tuulilukema juoksussa oli -0,9. Nean aika oli silti 13,18 eli vain sadasosan heikompi kuin viime kesäinen ennätys. Peppi-Rosalla ja Elinalla ajat olivat 13,77 ja 14,02. Pepillä viime vuonna kauden avaus oli yli 14 sekuntia (ennätys 13,49) ja Elinalla hyvään myötäiseen 13,72 (ennätys 13,57). Kaikilla siis viime vuoden kisa-avauksiin verrattuna vähintäänkin yhtä hyvät ensimmäiset juoksut. Ensi viikolla Joensuussa kisataan Seuracupin piirikisa ja silloin luvassa todennäköisesti on 100 metrillä myötätuulijuoksu. Silloin ajoista voidaan odotella tippuvan ainakin pari kymmenystä kaikilla, joten toivottavasti silloin jo nähdään useampia ennätyksiä kerralla.