Perjantain juoksutreeni

Eilen käytiin treenaamassa Nean, Peppi-Rosan, Tuulin ja Emilian kanssa. Harjoitus aloitettiin jälleen kahdella hölkkäkierroksella ja 15 minuutin jalkapalloilulla. Lisäksi lämmittelyosioon kuului yhdet sarjat askelkyykkyjä sekä mittarimatoja ja venyttelyt.

Liikkuvuuskoordinaatioita tehtiin 4×20 metriä ja aitajuoksumaisia koordinaatioliikkeitä noin 7×20 metriä. Aitakävelyitä ja -drillejä tehtiin noin 15 x 6-aitaa (väliaskeleella, taempi jalka, etumpi jalka).

Näiden jälkeen sitten muut Nea, Peppi-Rosa ja Emilia juoksivat aitoja. 15-sarjalaiset juoksivat 76senttisiä ja 7,5-8 metrisiä aitoja ja Emilia 76 senttisiä ja 8-8,5 metrisiä, molemmilla oli 3-4 aitaa. Ensin juostiin 5-askeleella muutamia kertoja ja sitten noin 7 kertaa 3-askeleen rytmillä. Kokonaisuutena voisi taas sanoa, että saatiin aikaiseksi harjoituskauden paras aitatreeni. Tälläisiä kun saadaan kesän mittaan lisää niin hyvä tulee.

Tuuli juoksi ilman aitoja. 4×60 metriä + 2×150 metriä. 60 metriset olivat reippaan kovia ja 150 metrisistä ensimmäinen rauhallisempi ja toinen reippaampi. Nyt oli pitkästä aikaa tälläinen juoksutreeni, jonka Tuuli pystyi tekemään alusta loppuun suunnitellusti. Loppuverryttelyssä Tuuli juoksi vielä yhden 200 metrisen suunnilleen 800 metrin kisavauhtia.

Loppuhöntsäilyjen kanssa treeni kesti reilut puolitoista tuntia.