Maanantain juoksutreenissä oli melkein ruuhkaa

Tänään oli siitä poikkeuksellinen harjoituspäivä, että kaikki tytöt olivat treenamassa. Tuuli kävi tosin jo päivällä mutta iltatreenissä olivat samaan aikaan Nea, Peppi-Rosa, Oona, Elina, Emilia, Sofia ja Venla. Taitaa olla, ettei tälläistä päivää vielä ennen ole ollutkaan, että koko porukka olisi samana päivänä treenaamassa, mutta toivottavasti nyt kesälle näitä useampia tulisi. Harjoituksen teemana oli perusmaanantaiseen tapaan nopeus.

Alkuun tytöt hölkkäilivät kolme verryttelykierrosta, joiden jälkeen tehtiin tikapuilla reilut 20 kierrosta erilaisia rytmijuttuja. Näiden jälkeen venyteltiin vähän ja tehtiin verryttelykoordinaatioita noin 4×20 metriä (pakarajuoksut, kuopaisuhyppely).

Keli oli harjoituksen aikana sen verran viileä ja kun koko alkuajan suunnilleen odoteltiin milloin sadepilvet tulevat kentän päälle, niin tässä vaiheessa päätettiin sitten siirtyä jatkamaan treeniä Areenaan. Areenassa tehtiin nopeampia koordinaatioita 6×20-30 metriä (kuopaisujuoksu, pyöritysjuoksu, suorinjaloin juoksu) ja reaktiolähtöjä juostiin noin 5×10 metriä. Näiden jälkeen juostiin yksi 60 metrin avausveto ja vaihdettiin piikkarit jalkaan.

Varsinaisena nopeustreeninä juostiin 3×20 metriä kiihdytysjuoksuja, 3×60 metriä asteittain kiihdytettyjä juoksuja niin että viimeiset 20 metriä oli jo täysillä ja 2×100 metriä rennon reippaita juoksuja (noin 16-17 sekuntiin).

Päivän treeni kesti melko tarkkaan puolitoista tuntia.