Aitoja ja nopeutta Lieksassa

Lieksan tämänpäiväisessä reenissä mukana olivat Eero ja Aino. Verryttely aloitettiin kahdella hölkkäkierroksella nurmea pitkin ja jatkettiin juoksemalla ja hyppimällä katsomon portaat 11 kertaa. Näiden jälkeen venyteltiin vähän. Liikkuvuuskoordinaatioita tehtiin 3×20 metriä ja hyppelykoordinaatioita 6×20 metriä.

Eero teki näiden jälkeen aitajuoksutreeniä, jonka alkuun käveltiin aitoja 15×5-aitaa (väliaskeleella, suoraan, hypähdellen ja sivuttain hypähdellen). Aitoja juostiin sitten noin 8×5-aitaa (76cm, 7,2m) melkein kisaväleillä. Eero on melko vähän juossut aitoja, mutta juoksu kyllä sujuu silti melko hyvin. Kisoissa 7,5 metrin väli tullee olemaan melko lyhyen tuntuinen, joten täysillä juoksuissa oleellista tulee olemaan se, kuinka nopeasti lyhyehköä askellusta ehtii tekemään.

Aino ei tänään juossut aitoja, joten hänen kanssaan jatkettiin juoksukoordinaatioilla. Pakarajuoksua tehtiin 1×20 metriä, polvennostojuoksua 2×20 metriä, polvennostohyppelyä saksaten 2×20 metriä ja suorin jaloin juoksua 2×20 metriä. Varsinaisina juoksuina juostiin piikkareissa 2x3x60 metriä lähes täysillä ja 2×30 metriä täysillä.

Loppuun molemmat tekivät vielä noin 5 minuuttia nilkkakävelyitä pituuskasassa. Treeni kesti normitapaan tasan tunnin.