Eilen taas voimailtiin

Loistokelit jatkuu edelleen ja treenejä päästään tekemään hellekeleissä. Jos kelit vielä ensi viikon lopulle jatkuvat tälläisina, on mielenkiintoista nähdä millaisia tuloksia tulee heti kisakauden avauksessa. Lämmin keli nimittäin perinteisesti on tuloskuntoa nostanut melkoisesti myös nuorilla urheilijoilla. Tulostason nousuun näillä keleillä on kaksi perussyytä: toisaalta lihakset tykkäävät lämpimästä kelistä ja siten vetristyvät mutta hyvät kelit myös mahdollistavat laadukkaammat treenit kun koko aikaa ei tarvitse miettiä miten pysyisi treenin aikana lämpimänä ja toistaalta revähdyksiä yms. äkillisiä vammautumisia ei tarvitse niin paljoa pelätä.

Tiistaiseen tapaan eilinen treeni oli pääpiirteissään voimatyyppistä. Mukana oli maanantaiseen tapaan kuusikko Nea, Peppi-Rosa, Tuuli, Elina, Emilia ja Sofia. Verryttely alkoi pienellä hölkkäilyllä sekä reilun 10 minuutin mittaisella käsi-/jalkapallopelillä. Perusverryttelyy tehtiin vielä askelkyykkykävelyitä, sivukyykkyjä, mittarimatoja, kottikärrykävelyjä, kottikärrykävelyjä takaperin ja vastustuskiihdytys parin vastustaessa takaapäin kiinnipitäen. Kaikkia noita liikkeitä tehtiin yhdet 10-20 metrin sarjat. Verryttelyosio loppui pikaiseen venyttelyhetkeen.

Voimaverryttelynä tehtiin kuminauhakävelyitä 3 x noin 10+10 metriä niin, että parista toinen teki aina kuminauhakävelyä ja toinen ”palautusajan” vatsaliikettä.

Ylöstyöntöä terävällä saksauksella tehtiin 3 x 8 x 15-20 kilolla ja yhden jalan maastavetoa 2 x 6+6 x 15-20 kilolla. Kyykyt tehtiin tällä kertaa penkkikyykkynä niin, että liike oli noin kolmasosakyykky. Näitä tehtiin 6 x 40/50/60 kilolla ja mahdollisimman nopeilla ylösnousuilla. Punttisalilla viimeisenä liikkeenä tehtiin 3 x 12 x 6-8 käsipainoilla hauista.

Loppuverryttely sisälsi tällä kertaa kaksi sarjaa leuanvetoja ja 10 jalkojen nosto-liikettä ulkokuntosalilla sekä nilkkakävelyitä pituuskasassa sekä kaksi kevyttä juoksuvetoa avojaloin kentällä.

Treeni kesti puolitoista tuntia.