Viikko alkuun juoksutreenillä

Tästä viikosta on vaihteeksi tulossa täysin normaali harjoitusviikko. Alustavan suunnitelman mukaan kaikki viikon harjoitukset ovat normaaleilla paikoillaan, niin harjoitusajallisesti kuin harjoituspaikkojenkin suhteen. Ja itse olen pääsemässä vielä jokaista treeniä vetämäänkin. Tällaisia viikkoja ei tämän vuoden puolelle ole tainut sattua kuin enintään 1-2 tähän mennessä.

Kun kyseessä on täysin normaali viikko, eikä viikonlopultakaan ollut mitään erikoista alla, voitiin treenissä juosta heti ensimmäisenä viikon pääjuoksuharjoitus. Treenaamassa oli tällä kertaa ”isohko” ryhmä kun mukana olivat Nea, Peppi-Rosa, Tuuli, Elina, Emilia ja Sofia.

Verryttelyn perusosio tehtiin kenttää kiertävän katsomon penkeillä ja portaissa hölkkäillen, hyppien penkkiriviltä toiselle ja juosten portaita. Tuota tehtiin noin 600 metriä. Katsomon pikkuportaissa tehtiin lisäksi vielä juoksuja ja hyppelyitä 8 kertaa. Radalla tehtiin liikkuvuuskoordinaatioita 4×10-20 metriä (jalan heilautuskävely, jalkapalloilijoiden jalanpyörittelyt, etureisivenytys + käden nosto, nokkimiset). Näiden jälkeen tehtiin sitten normivenyttelyt.

Nopeampia juoksukoordinaatioita tehtiin 30m pakarajuoksu+polvennostojuoksuyhdistelmää, 15+15m yhden jalan polvennostojuoksua, 15m polvennostohyppelyä saksaten, 2x20m yhden jalan pyöritysjuoksua ja 30m suorin jaloin juoksua. Lisäksi juostiin yksi 50 metrin avausveto.

Tuuli ja Elina juoksivat nopeustreeninä 2x3x60 metriä reipasta vauhtia. Lisäksi Tuuli juoksi vielä 3×100 metriä jonkin verran rauhallisempaa ja Elina teki lantionhallintaliikkeitä.

Toiset juoksivat aitatreeniä, jonka alussa juostiin 5-aitaa (76cm, 8m) viidellä askeleella pari kertaa. 3-5 aitaa (76cm, 7,7m tai 8m) juostiin sitten noin 5-8 kertaa, tarkoituksena oli juosta 3 askeleen rytmillä. Kenelläkään juoksut eivät koko aikaa onnistuneet. Kaikilla joukossa oli myös hyviä juoksuja, mutta näköjään näin ulkoratakauden alussa juoksut ja aitojen ylitykset vielä vaihtelevat melkoisesti. Peppi-Rosa, Emilia ja Sofia juoksivat aitojen jälkeen vielä 3x noin 70 metriä rentoja vetoja lenkkareissa.

Loppuverryttelyyn kaikki tekivät vähän lihaskuntoa. Treeni kesti puolitoista tuntia.