Tyttöjen pitkien aitojen treeni

Tyttöjen treenissä olivat mukana tänään Nea ja Peppi-Rosa. Verryttelyksi tytöt hölkkäilivät kaksi kierrosta ja lisäksi pelailtiin jalkapalloa kymmenisen minuuttia. Venyttelyjäkin tehtiin vähän.

Ennen varsinaiseen juoksuosioon siirtymistä tehtiin vielä juoksukoordinaatioita 8×20 metriä (pakarajuoksu, kuopaisuhyppely, polvennostojuoksu rytmiä vaihdellen ja tripplingistä polvennostojuoksuun).

Näin loppukeväällä ja alkukesällä kun kelit voivat vaihdella melkoisesti, pyritään tekemään kaikkein tärkeimmät harjoitukset aina parhailla keleillä. Tällä viikolla ja ensi viikon alkuun asti on täydellisiä treenikelejä, joten näissä treeniessä nyt myös pyritään tekemään sopivan monta kovatehoista treeniä.

Tänään treenin tärkeimpänä osiona oli 150 metriset vedot pitkien aitojen aitaväleillä (76cm, 35m). Pepillä oli alussa vaikeuksia askelten sovittamisessa väleihin ja kun väärällä jalalla aitominen ei oikein tuntunut luonnolliselta, juoksi Peppi muutaman yksittäisen välin jälkeen 2×4-aitaa kovalla, eli jonkin verran kisavauhtia kovemmalla vauhdilla. Nea puolestaan juoksi ensin 5×4-aitaa melko ”rauhallisia” vetoja ja sen jälkeen yhden kisavauhtisen, tai jopa hieman sitäkin reippaamman, vedon. Molemmilla juoksut näyttivät kyllä tänään hyviltä ja kellokin tykkäsi vauhdeista.

Loppuverryttely Pepillä oli melko nopea, Nea puolestaan jumppaili vielä mm. hulavannetta pyörittämällä, vetämällä 5 leukaa ja hyppimällä ”ninja warrior”-hyppyjä leuanvetotangolta toiselle.

Pepillä treeni oli puolitoista tuntinen ja Nealla noin kaksi tuntia.