Torstaiaamun juoksutreeni

Tänään käytiin aamupäivällä juoksemassa nopeus- ja/tai aitajuoksutreeni Joensuussa. Keli oli aivan loistava kun aurinko paistoi ja lämpöasteitakin oli varmaan reilut 15. Mukana olivat Peppi-Rosa, Tuuli, Venla sekä uutena ryhmässä tänään aloittanut Sofia. Verryttelyksi hölkkäiltiin 1-3 kierrosta kentällä, tehtiin verryttelyliikkeinä 20+20 metriä sivulaukkaa ja lantionpyöritysjuoksua sekä 20 metriä vuorohyppelyä, 8 askelkyykkyaskelta, 8 sivukyykkyaskelta ja 4 mittarimatoa. Lisäksi tehtiin 20 metriä jalanheilautuskävelyä ja 20 metriä etureisivenytystä+nokkimisliikettä. Verryttelyn loppuun tehtiin vielä normaalin liikkuvuusliikkeet maassa sekä muutamat venyttelyt.

Aitakävelyitä tehtiin 14×5-aitaa (väliaskeleella, sivuttain jalka koukussa, sivuttain ”jaana-liike”, takaperin) ja tikapuita juostiin/hypittiin noin 15 kertaa ja tämän pääosioon valmistavan osion loppuun tehtiin vielä vapaavalintaisesti neljää eri juoksukoordinaatioliikettä 20 metriä kutakin.

Juoksuosiossa Peppi ja Sofia juoksivat 3×3-aitaa (76cm, 8,5m) viiden askeleen rytmillä ja 3+3+2 x 4-aitaa (76cm, 7,5-7,75m) kolmen askeleen rytmillä. Pepillä ennenkaikkea ensimmäiset juoksut olivat hyvärytmisiä juoksuja, ihan harjoituksen loppuun asti juoksut eivät sitten enää pysyneet ihan niin hyvässä ryhdissä. Sofialla, joka on tänä kesänä vasta 14-sarjassa, juoksut ovat kyllä hyvännäköisiä ja tasapainoisia. Hieman askelpituuden kanssa on vielä tekemistä mutta aitominen on kyllä jo todella hyvällä tasolla.

Tuuli juoksi ensin muutaman kerran aitoja 5 askeleen rytmillä ja sen jälkeen Tuuli ja Venla juoksivat 2x3x60m + 2×40 metriä. Venlalla juokseminen vaikuttaa nyt selkeästi paremmalta ja tehokkaammalta kuin viime kesänä tai talvella. Tuulilla kovia vetoja ei ole juuri ollenkaan tullut talven aikana ja tänään piikkarivedot olivat enemmänkin kokeilua kuinka jalat kestävät. Ja riittävän hyvin ne tuntuivat kestävän 40 metriset kiihdytyksetkin.

Loppuun koko porukka teki vielä viitisen minuuttia nilkkakävelyitä nurmella. Treeni kesti puolitoista tuntia.