Korkeutta, aitoja ja nopeustreeniä

Tämän päivän treenit olivat hyvinkin tehopainotteista tekemistä. Aluksi puolenpäivän maissa itse yritin mennä tekemään hyppytreeniä mutta Areena oli vielä viikonlopun messujen jäljiltä sellaisessa kunnossa ettei hyppypaikalle ollut asiaa joten tein muutamia helppoja sarjoja punttia ja loikin muutamia 5-loikkia. Parin tunnin tauon jälkeen tulin sitten uudestaan hallille ja hyppäsin puolisen tuntia. 185 meni yli ja tuntemukset oli ensimmäistä kertaa tänä syksynä sellaiset, että hyvin onnistuneilla hypyillä olisi ollut mahdollista hypätä jonkun sentin korkeampaakin. Mutta vielä tänään ei siis ollut sen aika, ehkä sitten seuraavalla kerralla.

Tyttöjen treenissä paikalla oli viisikko Henrietta, Niina, Iida, Sanna ja Oona. Alkuverryttelynä tytöt hölkkäili kaksi kierrosta, jonka päälle pelailtiin käsipalloa kymmenisen minuuttia jossa juoksemista tuli ihan kivasti. Aitakävelyitä tehtiin suoraan eteenpäin, takaperin, sivuttain hypähdellen jalka koukussa ja pitkällä välillä suoraan hypähdellen. Kaikilla tyyleillä noin 4×5-aitaa. Tämän jälkeen tehtiin liikkuvuusliikkeitä ja venyteltiin. Harjoituksen pääteemana oli aitajuoksu, joten ensiksi juostiin 4×5 aitaa 3 askelen rytmillä lenkkareissa (väli 7-7,4m ja korkeus 76cm). Tämän jälkeen piikkareissa noin 7 kertaa 4 aitaa (välit 7,8-8,0m paitsi Iidalla lopussa 8,3m). Aitajuoksua on syyskaudella tehty vain pari kertaa ja siihen nähden juoksuissa oli paljon hyvää. Seuraavien parin kuukauden aikana tekniikkaa ruvetaan aitajuoksussakin vähän tarkemmin treenaamaan ja tänäänkin näkyneitä tekniikkavirheitä ajatuksella korjataan. Oona ei aitoja juossut vaan teki 7×325 metrin rentoja vetoja.
Harjoituksen loppuun vielä heitettiin kuulaa. Alhaalta eteen ja pään yli taakse molempia noin 12 heittoa. Molempia heittoja myös mitattiin ja heittojen pituudet olivat kyllä selkeästi parempia kuin aiemmissa testeissä.

Tyttöjen jälkeen treenaamaan tulivat taas Marianne ja Juho. Omatoimisen verryttelyn jälkeen tehtiin tikapuilla rytmijuttuja noin 15 kertaa. Tämän jälkeen harjoitus eriytyi.
Marianne teki korkeustreenin, joka alkoi noin kuudella tavoiteponnistuksella joiden jälkeen ruvettiin poikkeuksellisesti heti hyppäämään täydellä vauhdilla. Yhteensä hyppyjä tuli varmaankin noin 15. Korkein ylitys oli 160:sta. Tänä syksynä useassa treenissä on vähintään tuo 160 ylittynyt, mikä on esimerkiksi kesäkausilla ollut usein tosi tiukassa. Siltikään tosi hyviä hyppyjä ei mahdottomasti ole vielä tullut joten mahdollisuuksia pitäisi olla kyllä vielä selkeästi parempaankin.
Juho teki koordinaatiota 4x2x20 metriä, liikkeinä olivat polvennosto-/pakarajuoksu, yhden jalan kuopaisujuoksu, saksaukset ja saksijuoksu. Tämän jälkeen juostiin 2x100m avausveto, 2x60m melko kovaa, 2x30m täysillä ja 2xins-outs noin 60 metrin matkana (2 kiihdytystä). 100 metriset oli noin 14,50, 60 metriset 7,48 ja 30 metriset 3,97.
Loppuun Marianne ja Juho molemmat tekivat vielä juoksu- ja loikkalihaksiin voimaa vetokelkkaa (8-13kg) vetämällä. Menninkäisiä tehtiin 2×10 askelta, loikkaa 2×20 metriä ja juoksua 1×20 metriä. Tämän jälkeen tehtiin vielä juoksuloikkaa ilman painoa 20 metriä ja juoksua 60 metriä.