Torstain juoksutreeni

Torstain treeni aloitettiin muutamalla hölkkäkierroksella ja jatkettiin pikkuaidoilla (30cm) tehdyillä juoksurytrmijutuilla. Aitoja tehtiin noin 10×5-aitaa. Lisäksi tehtiin muutamia juoksukoordinaatioliikkeitä ja venyteltiin vähän.

Päivän treenin pääsisältönä oli määräintervallijuoksutreeni, jonka oli tarkoitus olla suunnilleen 2×4-5×200 metriä noin 70% vauhdeilla. Kun treenin aikana myös treenattiin pikaviestin vaihtoja niin kaikki lopulta juoksivat vähän erityyppisen treenin. Tuuli juoksi suunnitellun 5+4×200 metriä ja Venla 4+3×200 metriä. Elina puolestaan muutama pikaviestivaihdon, kerran 200 metriä ja 4×40 sekuntia kuntopyörävetoja. Nea puolestaan 1×200 metriä melko reipasta vauhtia, noin 3 pikaviestivaihtoa ja 4×200 metriä. Peppi-Rosa puolestaan noin 6 pikaviestivaihtoa ja 5×200 metriä, joista kaksi viimeistä reippaammin.

Vetojen jälkeen tehtiin lyhyt voimaosio, jossa Nea, Tuuli, Elina ja Peppi-Rosa tekivät kaksi sarjaa leukoja ja kaksi sarjaa puolapuuvatsoja. Lisäksi Neaa lukuunottamatta muut tekivät punttisalilla yhdet sarjat lähentäjiä, loitontajia ja rintalihaslaitetta. Tämä kolmikko pelaili loppuverryttelyksi jalkapalloa. Lisäksi Peppi-Rosa hyppi seivästä jonkin aikaa.

Nealla voimaosion jälkeen juostiin vielä vähän pitkien aitojen treeniä. Yleisurheilualueilla on aina melko paljon toimintaa klo 18.30:een asti, joten nämä pitkien aitojen vedot jätettiin tälleen varsinaisen treenin jälkeiseen aikaan, jolloin radoillakin pystyy vähän väljemmin juoksemaan. Nealla ohjelmassa oli 2×200 metriä 300 metrin aitojen alkuosion aitavälein. Nea juoksi näistä kovemman noin 30,5 sekuntiin mikä on tälläisen treenin loppuun erittäin hyvää vauhtia.

Toisilla treeni kesti noin puolitoista tuntia, Nealla ja Peppi-Rosalla noin kaksi tuntia.