Maanantain treenit

Tänään oli hyvin samantyyppinen treenipäivä kuin viime maanantaina, ja itse asiassa useampana muunakin maanantaina. Tuulin kanssa treenattiin ensin heittopainotteinen treeni ja sitten toisten kanssa juoksupainotteinen treeni heti perään.

Tuulin treeni alkoi 10 minuutin kuntopyöräilyllä ja voimistelupallon kanssa tehdyillä lihaskuntoiluilla sekä normivenyttelyillä. Kuntopallon heittoja tehtiin noin 13×10-15-toistoa (rinnalta eteen, rinnalta eteen suorin jaloin, reisipotkut, vatsat, kuulantyönnöt, kierrot istuen, potkut, reisivippaukset selällään ja moukarikierrot). Lisäksi tehtiin vähän voimistelujuttuja, normilihaskuntoa sekä noin kilometrin verran loppuhölkkäilyä. Treeni kesti noin tunnin ja 45 minuuttia.

Toisista tytöistä mukana oli kolmikko Nea, Peppi-Rosa ja Elina. Verryttelynä hölkkäiltiin kilometri, tehtiin 2×10-tasajalkahyppyjä korkeuspatjalle, viivan yli hyppelyitä 6×10-hyppyä ja muutamia 180- ja 360-asteen hyppyjä paikallaan. Lisäksi tehtiin yhdet 15 metrin sarjat kottikärrykävelyä ja rapukävelyä. Verryttelyn loppuun tehtiin vielä normiliikkuvuusliikkeet. Päivän juoksuosion teemana oli telinelähdöt, jota varten lämmiteltiin vielä 12+8 askeleella askelkyykkyjä sekä 7×20 metrin koordinaatioilla ja yhdellä 40 metrin avausvedolla. Lähtöosiossa tehtiin sitten 5 kilon vetokelkan vetoja 4×15 metriä ja normaaleita telinelähtöjä noin 8×15 metriä. Varsinaisen treenin oli tarkoitus loppua tuohon, Elina tekikin enää vain nilkkakävelyt mutta Peppi-Rosa hyppi seivästä noin 40 minuuttia ja Neakin vajaat 30 minuuttia. Elinalla treeni kesti siten hieman reilut puolitoista tuntia ja toisilla reilut kaksi tuntia.