Kisailuja ja treenaamista

Eilen Peppi-Rosa kisasi Joensuussa pidetyissä Joy Gameseissa ja Nea teki treeniä. Pepillä lajeina olivat 60 metriä ja 1000 metriä. Edellisen viikonlopun kisat menivät Peppi-Rosalla vähän miten sattuu ja nyt näissä kisoissa olikin tärkeää palata omalle tasolle. 60 metrinen olikin selkeästi viime viikkoa parempaa, aika 8,69 ei vielä kuitenkaan ollut samanlainen kuin kolmisen viikkoa sitten pm-halleissa. Kun lähtöä ja kiihdytystä saadaan petrattua niin ennätyksetkin kyllä taas parantuvat. Jokin aika sitten Peppi-Rosa puhui, siitä että voisi juosta ensimmäistä kertaa pitkään aikaan myös kestomatkan ja nyt oli sitten mahdollisuus 1000 metriseen. Käytännössä tämä kisa tuli nyt ilman erillistä harjoittelua ja ajaksi tuli 3.44,47. Pienellä erillisharjoittelulla aika varmaan saataisiin hyvin nopeastikin noin 15 sekuntia paremmaksi.

Nea ei näissä kisoissa kisaillut mutta treenin teki kuitenkin. Verryttely sisälsi kilometrin verryttelyä, aitakävelyitä 6×3-4×6-aitaa (suoraan, takaperin, viivi-liike, sivuttain, suoraan, taemman jalan venytykset), venyttelyt ja koordinaatioita 4x2x noin 20 metriä (pakarajuoksu, polvennostojuoksu, kuopaisuhyppely ja suorin jaloin juoksu). Juoksuosio sisälsi tällä kertaa avausvetoja 2×50 metriä, pitkien aitojen (35m välit ja 68cm aidat) vetoja noin 3×120 metriä ja 4×160 metriä. Näissä vedoissa vauhdit olivat lähestulkoon 300 metrin aitojen kisavauhtia. Juoksujen jälkeen jatkettiin kehonhallinta- ja voimaosiolla. Voimistelupallolla tehtiin lihaskuntoliikkeitä noin 10×10-20 toistoa. Leukoja ja puolapuuvatsoja tehtiin kahdet maksimisarjat (noin 4 ja 10) ja lisäksi käsipainoilla hauista 2x10x8 kilolla. Treenin loppuun tehtiin vielä muutamaa kehonhallinta-/pitoliikettä (etunojassa vastakkainen käsi+jalka ilmaan, tähtipito puolta vaihdellen ja lankkupito). Yhteensä Nealla treeniin aikaa meni kolmisen tuntia, eli välillä ei varsinaisesti ainakaan kiirettä pidetty.