Tiistain treenissä pitkiä aitoja ja loikkia

Tänään tyttöjen treenissä oli mukana nelikko Peppi-Rosa, Oona, Nea ja Elina. Treeni aloitettiin 15 minuutin jalkapalloilulla, muutaman minuutin setillä korkeuspatjalla (kuperkeikat, hyppelyt ja pyörimiset) sekä perusvenyttelyillä. Lisäksi verryttelyn loppuun tehtiin vielä erilaisia liikkuvuus- ja rytmikoordinaatioita 5×25 metriä ja juostiin 2×60 metriä avausvetoja.

Treenin pääosiona jakaantui kolmeen erilaiseen settiin urheilijan tarpeesta ja tilanteesta riippuen. Nea ja Peppi-Rosa juoksivat hieman hapottavaa määräintervallityyppistä aitatreeniä lenkkareissa. Tytöt Nea juoksi 3+4 ja Peppi-Rosa 3+3 x 150 metriä aitojen (5 aitaa, 68cm, 25m väli) kanssa.Nealla vetojen ajat olivat noin 26,2-22,8 ja Pepillä noin 28-26 sekuntia. Palaukset vedoissa olivat pääasiassa noin 3-4 minuutin luokkaa (paitsi Nean kahden kovimman vedon välissä lähes 10 minuuttia) ja sarjapalautus hieman alle 10 minuuttia. Peppi-Rosa juoksi lisäksi yhden helpon 333 metrisen. Loppuverryttelyksi kaksikko hölkkäili pari kierrosta.

Oonalla ohjelmassa oli kimmoisuus-/loikkatreeni. Pituusponnistuksia laukkarytmillä hypittiin noin 6×7-aitaa (30cm) ja vaihtokinkkoja aitojen yli noin 6×6-aitaa. Kolmantena liikkeenä tekonurmella hypittiin vielä vuoroloikkia noin 6×7-loikkaa. Mondolla tehtiin lisäksi vielä kinkkaa neljän askeleen juoksuryhmillä noin 5×40 metriä. Lisäksi Oona juoksi kaksi 60 metrin vetoa loppuun.

Elina ei tänään juossut treeniä vaan ajoi vedot kuntopyörällä. Ohjelmassa oli 4×90 sekuntia + 4×60 sekuntia + 4×30 sekuntia. Sekä Oona, että Elina tekivät loppuverryttelyyn kuntopallon kanssa muutamia tasapainoliikkeitä sekä höntsäilivät muutaman kierroksen kenttää ympäri.

Treenin kesto oli toisilla puolitoista tuntia ja Nealla sekä Peppi-Rosalla vähän enemmän.