Maanantain treenit

Pitkästä aikaa kirjoittelen myös ihan normitreenien kulusta. Jos vain saan aikaiseksi niin tästä eteenpäin yritän taas kirjoittaa kaikki treenitkin tänne. Jos joku haluaa näistä vaikutteita ottaa niin kaikki on ihan vapaasti käytettävissä. Mutta lähinnä nämä toimivat itselleni arkistona, jotta jälkikäteen on mahdollista helposti tarkastaa mitä milloinkin on kenenkin kanssa treeneissä tehty.

Eilen treeni oli kaksiosainen, ensin tehtiin Tuulin treeni ja sen päälle sitten toisten tyttöjen treeni. Joskus aina treenit jaetaan tälleen kahteen osaan kun Tuulin on järkevää tehdä erityyppistä treeniä kuin toisten ja näin erityyppisiä treenejä on sitten helpompi vetää. Tuulin treenin verryttelynä toimi kilometrin hölkkäily, liikkuvuuskoordinaatioita noin 3×30 metriä sekä 4×200 metriä noin 47 sekuntiin ja noiden jälkeen tehdyt venyttelyt. Treenin pääosio oli sitten kuntopallon heittoja, joita tuli ehkä noin 15×10-15 heittoa pääpainon ollessa kiertoliikkeissä ja ylävartaloliikkeissä. Treenin loppuun Tuuli teki muutamia perusjuoksukoordinaatioita ja juoksi vielä 4×150 metriä hieman alkujuoksuja kovempaa, nyt noin 28-32 sekuntiin. Loppuhöntsäilyjen kanssa treeni kesti puolitoista tuntia.

Nean, Pepin, Elinan ja Oonan treeni alkoi myös kilometrin hölkkäilyllä ja sen päälle tehtiin Areenan katsomon portaissa juoksuja ja hyppelyitä noin 8 kierrosta. Venyttelyjen jälkeen käveltiin aitakävelyitä noin 19×8-aitaa (suoraan, takaperin, sivuttain hypähdellen, sivuttain alitukset, käsien välistä, käsien välistä taemman jalan venytys ja suoraan keskeltä väliaskeleella) sekä pyöriteltiin seinää vasten yksittäisen aidan yli 2×10+10-pyöräytystä. Koordinaatioita tehtiin 3x2x40 metriä (pakarajuoksu, polvennostojuoksu ja yhden jalan pyöräytysjuoksu). Treenin loppuosio oli sitten helppoa voimaa. Jalkojen nostoja telineessä tehtiin 2×10-toistoa, schnelliä tehtiin 10+10×35-45 kilolla, kuntopallolla tehtiin kurki+ylösliike 10+10 kertaa, vatsaliike 10 kertaa ja alaspäin heitto 10 kertaa. Loppuverryttelyksi tehtiin vielä lihaskuntoa ja loppuhöntsäilyä. Tämäkin treeni oli normaalin puolentoista tunnin mittainen.