Viimeistely Jukolaan takana onnistuneesti

Tänään kävin suunnistamassa viimeisen kerran ennen viikonlopun Jukolan Viestiä. Joensuun seudun kuntorastit olivat Enon Vallisärkällä eli noin kolmen kilometrin päässä viikonlopun kisamaastoista. Nyt suunnistetut maastot vastaavatkin monin paikoin kisamaastoja, joten tämän päivän suunnistus oli loistavaa valmistautumista Jukolaan.

Suunnistin A-radan, joka oli tällä kertaa 7,8 kilometrin mittainen. Minulla tosin matkaa kertyi 9,5 kilometriä eli ihan linnuntietä en välejä kulkenut.

Eteneminen maastossa näytti tältä:

Suunnistuskartta 15.6.2017

 

Rastiväleittäin suunnistus meni näin:

0-1: Olin menossa aivan oikein mutta sitten tuli kaksi pientä perusvirhettä. Ensin kävin katsomassa lähistöllä olleen väärän rastin. Ja kun väliä etenin toisen suunnistajan perässä niin, kävin olin vielä hänen perässään lähdössä väärän rastin jälkeenkin väärään suuntaan. Kuitenkin riittävän hyvä avausväli.

1-2: Kun en sattunut rastille ihan suoraan niin hieman jouduin etsimään. Liikuttiin Mr. Pyylammen kanssa tällä välillä peräkkäin ja Tomi löysi rastin ensin.

2-3: Ensin tielle ja siitä suunnalla poluille ja poluilta rastille. Hyvä suoritus. Tomi teki eri reitinvalinnan, mutta rastilla oltiin samaan aikaan.

3-4: Tomin kanssa tämä väli ja satuttiin ihan rastillekin.

4-5: Pitkähkö väli ja ajattelin ottaa varman päälle aukon nurkan kautta. Ja metsässä ison kiven kautta rastia kohti. Riittävän hyvä, mutta ennen kaikkea varma, väli.

5-6: Piilari irtosi taas toisesta silmästä rastivälin alussa. Jostain syystä tälleen kuivalla ja lämpimällä kelillä toinen piilari ei pysy, joten loppu matka mentiin taas yhdellä silmällä. Onneksi Jukolan yö on toivottavasti hieman kosteampaa (ei kuitenkaan sada) joten piilarit pysynee paikallaan mutta kuitenkin otan myös lasit mukaan metsään. Rastiväli meni kävellen rastille. Tomi oli muuten täälläkin rastin lähellä odottelemassa.

6-7: Varman päälle polkua pitkin tielle. Ja tieltä hallitusti pikkuaukon kohdalta rastia kohden. Todella hyvä väli. Tomi oli täälläkin.

7-8: Olevinaan menin hyvin polkua pitkin rastin lähelle ja siitä etelään rastille. Olin kyllä polulla mutta ei se ollutkaan kartassa näkyvä, joten ajauduin länteen. Onneksi vastaan tuli tosi iso jyrkänne, joten palasin aukolle, siinä nopea paikannus ja hyvin rastille.

8-9: Ihan hyvä väli rinteessä.

9-10: Varman päälle pääasisassa kävellen kun kartalla oli paljon vihreää.

10-11: Varman päälle polkua pitkin rastin lähelle. Lopussa hieman hätäilin ja menin jyrkännettä alas liian aikaisin.

11-12: Taas varman päälle ja rasti löytyi vihreältä riittävän hyvin.

12-13: Polun pohjaa pitkin tielle, tietä polulle asti ja loppu oli tarkoitus ottaa samoin kuin 8:lle (joka siis oli sama rasti) mennessä. Nyt löysinkin oikean polun mutta lähdin polulta liian itään, joten pari minuuttia etsiskelin rastia.

13-14: Valitsin kaikkein varmimman vaihtoehdon eli isoimmat polut/urat joita pitkin menin 16 rastille ja siitä sitten suunnalla 14:lle.

14-15: Hyvä väli

15-16: Hyvä väli

16-17: En halunnut mennä vihreiden kautta joten kiersin ekan vihreän ja siitä polkuja pitkin mahdollisimman lähelle ja sitten suunnalla rastille.

17-18: Ajattelin mennä rastille ilman että nousisin rinnettä ylös. Ihan loppuun asti en kuitenkaan malttanut. Mutta hyvä väli tämäkin

18-maali: Helppoa

Aikaa meni kokonaisuudessaan reilut 1.37, joka on minulle tälläisessä maastossa hyvä suoritus. Viime vuonna kävin kahdesti Vallisärkällä ja kummallakaan kerralla aika ei riittänyt koko radan kiertämiseen kun pummeja tuli niin paljon. Nyt siis kuitenkin ihan ehjä suoritus. Tämän tyyppistä suunnistusta kun saisin Jukolassa aikaan niin olisin kyllä tyytyväinen.