Sm-kisat taas Turussa

Tämän viikonlopun vietän Sm-kisoissa Turussa. Nyt vuorossa on 16-17-vuotiaiden kisat ja kisaamassa ovat Niina, Iida, Sanna ja Kimmo. Kolmesti aiemminkin olen Turussa ollut seuraamassa urheilijoideni Sm-kisoja ja jokaisella kerralla kisat ovat menneet hyvin: vuonna 2006 Atso kisaili 14-15-vuotiaiden kisoissa ja oli 14-sarjassa 9. korkeudessa ja seiväsennätyksellään 11. 2009 kisailtiin sitten nuorten halli-Sm-kisoissa ja silloin Atso nappasi ensimmäisen Sm-mitalinsa, hopeaa 17-vuotiaiden korkeudessa. Viime syksynä Sm-moniotteluissa Jutta ja Hertta taistelivat 19-vuotiaiden ottelussa kaksoisvoiton ja Maarit oli vielä kahdeksas samassa lajissa.

Huomenna kisaillaan tälläisellä aikataululla:

14.45 Niina ja Iida N17 pituuskarsinta
Niina on tilastokutonen (546) ja Iida 18. (508). Karsintaraja on todella kova 545 mutta sitä ei varmaan vaadita finaalipaikkaan (tilastossa 12. hypännyt 529). Niinalla ainoa tavoite tulee olemaan finaaliin pääsy onnistuneella hypyllä. Onnistumista se vaatiikin mutta ei mitään mahdottomuuksia kuitenkaan. Iidan pitää lähteä vaan hyppäämään ennätystään, se sitten riittää mihin riittää.

15.15 Sanna N16 100 metrin aitajuoksun alkuerä
Sanna on tilastoissa kuudes, eroa yhdeksänteen on kaksi kymmenystä. Eli kahdeksan joukkoon ja siten loppukilpailuun pitäisi onnistuneella juoksulla päästä. Ja se on ainoa tavoite tähän juoksuun.

15.45 Iida N17 100m aitajuoksun alkuerä
Pituuspaikalta Iida siirtyy suoraan aitajuoksuun. Tilastoissa Iida löytyy sijalta 10. Kahdeksas on kesän aiempien juoksujen perusteella kolme kymmenystä Iidan etupuolella. Eli hyvin todennäköisesti alkuerissä vaaditaan ennätys loppukilpailupaikkaan. Mutta sitä tässä lähdetään nyt hakemaan.

15.25 Kimmo M16 moukari
Kimmo on tilastojen seitsemäs. Kahdelta edellisvuodelta on tullut sijoitukset 5 ja 6. Tänä vuonna tuohon kuudenteen voitaisiin olla todella tyytyväisiä. Tärkeintä olisi kuitenkin saada useita hyviä heittoja ja sitä kautta sitten mahdollisesti ennätykseen 51,69 jonkin verran petrausta.

19.15 Iida N17 100m aitajuoksun loppukilpailu
Jos Iida on tänne selviytynyt niin alkuerä on mennyt tosi hyvin. Täällä pitää sitten juosta vähintään yhtä hyvin kuin päivällä.

19.25 Sanna N16 100m aitajuoksun loppukilpailu
Tämä on Sannan päivän pääkilpailu, joten toivottavasti alkuerä on mennyt tarpeeksi hyvin. Tilastoissa neljä kärkityttöä on selkeästi edellä, mutta kisatilanne on aina kisatilanne. Tänä vuonna Sanna on kuitenkin voittanut ylivoimaisen kärkitytön ja lähes voittanut (eli siis juossut tasaväkisen kisan) kahden muunkin kanssa. Jos nähdään Sannalta kykyjensä mukainen juoksu tässä niin valmentajana olen tyytyväinen, olipahan sijoitus ja aika mitä tahansa.

Kisat jatkuvat sitten vielä lauantaina ja sunnuntaina mutta niistä lisää perjantain jälkeen.