Atson ja Jutan torstaitreeni

Lieksassa treenaamassa olivat tänään Atso ja Jutta. Pienen verryttelyn jälkeen verryttelyliikkeinä tehtiin mittarimatoa, menninkäisiä silmät kiinni, kantapäiltä varpaille kävelyitä silmät kiinni ja sivuttaismittarimatoa. Lihaskuntoiluina tehtiin pareittain etunojassa jalan tiputuksia ja jalkojen viskomisia, etunojassa vastakkaisen käden ja jalan liikutteluja, paria selkäliikettä ja kylkipitoja puolta vaihdellen. Koordinaatioliikkeinä olivat tänään olivat polvennostojuoksu, yhden jalan pyöräytysjuoksu ja yhden jalan kuopaisujuoksu. Aitakoordinaatioita tehtiin noin 14 x 5-aitaa, lähinnä melko nopeilla rytmeillä

Atso juoksi 4×60 metriä, kaksi ekaa olivat vähän kevyempiä ja kaksi muuta kovempia. Lisäksi Atso hyppi pituutta. Lyhyellä vauhdilla pelkkiä ponnistuksia lankulta tuli vajaat kymmenen ja normaaleita pituushyppyjä myös vajaat kymmenen. Hypyt paranivat koko treenin ajan ja olivat lopussa hyvän näköisiä kokonaisuuksia. Vissiinkin hypyt olivat parempia kuin koskaan ennen.

Jutta teki aitajuoksutreeniä 5 aidalla. Aidat olivat tänään 76 senttisiä ja väli 7,5 metriä. Noita juoksenneltiin melkein 10 kertaa. Treeni oli silleen jännittävä, ettei viimeisen kolmen viikon aikana ole pystytty tekemään juurikaan kunnollisia lajiharjoituksia. Tänään sitten päätettiin kokeilla tätä aitajuoksu, vielä kuitenkin melko maltillisilla tehoilla. Ja hieman yllättäen kipuja ei ollut ollenkaan aiemmin paljonkin kipuilleessa selässä. Jos/kun tälläiset treenit saavat jatkoa niin kentällä (ja kisoissa) tullaan näkemään useaan otteeseen yksi erittäin iloinen nuori nainen. Kivuitta urheileminen on nimittäin parasta urheilussa, sitä eivät sellaiset tiedä jotka eivät vammojen kanssa ole taistelleet.

Aitajuoksun jälkeen Jutta teki myös vähän voimailua. Ylöstyöntöä 2x8x23 kiloa pelkillä käsillä ja 2x4x34 kiloa terävästi jaloilla auttaen. Hauista + ylöstyöntöä Jutta teki 3x8x9 kilolla. Lisäksi kokeiltiin jotain nostoja tempausta.

Treeni kesti puolisentoista tuntia.

1 thought on “Atson ja Jutan torstaitreeni

  1. Päivitysilmoitus: Kauden 2013 yhteenvetoa, osa 2 | www.anssivanska.com

Kommentointi on suljettu.