Marianne yllätti 175:n ylityksellä

Jyväskylässä Nuorten Eliittikisoissa meikäläistä mukana olivat Marianne, Sanna ja Iida.

Kesän ensimmäinen iso ennätysparannus sattui tälle päivälle. Tai ennätysparannuksethan eivät koskaan ”vain satu tulemaan” vaan ovat keskimäärin aina onnistuneen harjoittelun seurausta. Tänään huippuiskussa oli Marianne. Korkeuskisassa vire oli alusta alkaen hyvä ja askelmerkki siirtyi lähes hyppy hypyltä kauemmaksi. Kun merkki oli sitten ratkaisukorkeuksissa kohdillaan niin hypyt alkoivat nousta ylöspäin kuten pitääkin. Ja huomautuksena vielä sellainen pikkuseikka, että alusta alkaenkin merkki olisi ollut monen muun hyppääjän mielestä kohdillaan mutta Mariannen kohdalla merkin kanssa pystytään olemaan tarkempana kuin monen muun kanssa. 160, 165 ja 169 menivät yli ekoilla yrityksillä. 172:stä, eli ulkoennätyksestä, Marianne pudotti ekalla niukasti mutta paikkasi toisella sitten ilmavasti. Riman kohotessa 175:een ensimmäinen hyppy oli hieman tunnustelua mutta hyvä kuitenkin. Toisella Marianne sitten hyppäsi ylivoimaisesti tähän astisen uransa parhaan hypyn eikä tainut edes hipaista rimaan. 178 oli (vielä) tänään sitten liian korkealla. Mutta 175 on ennätyksenä aivan eri luokkaa kuin 171 (tai halli 172). Nyt tuntuu ainakin valmentajasta siltä, että ehkä 180 (ja miksei enemmänkin) voisi joskus olla mahdollista. Mutta vaikka tulos onkin hyvä niin silti ehkäpä sitäkin tärkeämpää on se, että lähes vuoden kestäneet jalkakivut eivät tällä hetkellä tunnu ollenkaan. Eikä niiden kipujen (eikä muidenkaan) tarvitse tullakaan enää haittaamaan urheilusta nauttimista.

Sanna avasi tänään kisakautensa juoksemalla 100 metriä. Juoksu saatiin juosta pieneen myötätuuleen ja kun lämpöäkin oli sopivasti niin olosuhteet olivat täydelliset. Sanna juoksi oman alkueränsä voittoon ajalla 12,86, eli sivusi siis ennätystään. Loppukilpailun Sanna jätti juoksematta vaikka siellä olisi ollut mahdollista mitalista taistellakin. Syy loppukilpailun väliin jättämiseen ei ollut loukkaantuminen eikä mikään vastaava. Sanna ei vaan halunnut juosta joten valmentajana en millään tavalla sitten juoksemaan patistanutkaan. Huomenna nimittäin on edessä jo seuraava kisa. Sannan juoksun yhteenveto on tälläinen: reaktio hyvä, alkukiihdytys keskinkertainen, kiihdytyksen loppuvaihe ja maksimijuoksuvaihe tosi hyvää, loppujuoksu ei vielä kulkenut. Lisäksi vielä kroppa kovasta harjoittelusta johtuen jumissa. Tai no tämä viimeinen piti vain kirjoittaa sen takia kun kaikki muutkin aina noin kirjoittavat. Mutta on siinä osa totuuttakin nimittäin keskiviikon puntista paikat oikeasti olivat jumissa, tuli siis valmentajalle pieni lasku- tai ennakointivirhe harjoittelun suunnittelussa. Onneksi kyseessä ei olleet tämän tärkeämmät kisat. Kun nuo kaikki tänään tulosta heikentäneet jutut saadaan toimimaan kunnolla niin ajan pitäisi vielä parantua jonkin verran. Ja onhan tulevissa kisoissa vielä uudet piikaritkin käytössä.

Iidalla tänään ei mennyt niin hyvin. Pituustulos 478 eli paljoa hymyilytä. Tuo ekan kierroksen hyppy näytti paljon pidemmältä mutta ei kuitenkaan ollut. Toisella kierroksella meni kaukaa ponnistaen 461 ja viimeinen oli yliastuttu. Nyt voidaan tämä kisa unohtaa kerralla ja lähteä seuraavissa kisoissa hakemaan normaalia suoritusta. Mitään sen ihmeempää Iida ei tällä hetkellä tarvitse 5 metrin ylityksiin. Harjoituksissa loisto-onnistumisia tulee nykyään suunnilleen jokaisessa treenissä. Ja kerran kun sellainen saadaan luiskautettua kisassa niin sitten voitaisiin lähteä hakemaan oikein kunnollisia tuloksia.

Videoita parhaista suorituksista lisäilen kunhan jaksan ja ehdin. Huominen päivä meneekin varmaan taas kokonaan yleisurheilun parissa kun Joensuussa kisaillaan Eliittikisat. Siellä kisaamaan ovat tulossa kovista nimistä mm. Sanna ja Iida. Ainakin minun suosikkeihin tuo kaksikko lukeutuu. Ainakin itse jos saisin valita vain yhden lajin jota katsoa niin ilman muuta se olisi N17 100 metrin aidat.

1 thought on “Marianne yllätti 175:n ylityksellä

  1. Päivitysilmoitus: Kauden 2013 yhteenvetoa, osa 2 | www.anssivanska.com

Kommentointi on suljettu.