Jutalla ja Hertalle kaksoisvoitto Sm-ottelusta

Jutta ja Hertta ottivat omansa Sm-hallimoniotteluista. Hirmu mukavaa olisi tietysti aina tehdä huipputuloksia mutta tällä kertaa lähtökohdat olivat sellaiset että tärkeintä oli vain ottaa kaksoisvoitto. Mutta eihän Sm-mitaleita koskaan vain oteta, kyllä niiden eteen pitää töitäkin tehdä.

Tämän päivän ottelu eteni kaksosilta näin (itse en muilta järjestelykiireiltäni ihan kaikkea kyllä ehtinyt katsomaan):

Aidat: Molemmilta älyttömän hyvä reagointi ja ekalle aidalle tulo. Ja siitä loppuunkin meni hyvin. Molemmille ennätykset. Hertta 8,88 ja Jutta 8,90.

Korkeus: Selät ei tykkää tällä hetkellä korkeushypystä(kään). Molemmat ylittivät 160 puhtaalla pelillä. Hertalla siis oma halliennätys ja Jutalla kehno tulos.

Kuula: Kisassa tekniikka ei vaan pysy kasassa. Harjoituksissa ja verryttelytyönnöissä on ihan erilaista. Nyt Jutta 10,95 ja Hertta 10,00.

Pituus: Kisa oli tälläistä tämän hetken perushyppäämistä. Jutta 519 ja Hertalla 517. Ei pituuskaan tällä hetkellä herkkua ole. Jutalla eväitä olisi paljon parempaankin. Hertalle tärkeintä oli saada edes kohtuu tulos kun pituutta ei juurikaan ole uskallettu/pystytty treenaamaan.

800m: Tällä kerralla ei Sm-kisoissa tarvinnut lähteä juoksemaan täysillä. Riitti vain, että tytöt varmistavat kaksoisvoiton. Tuollaisessa tilanteessa on sitten vaikea saada mitään hyvää aikaa. Silti Jutan 2.43,82 ja Hertan 2.46,60 ovat todella kehnoja. Kesällä pitää sitten rykäistä sama matka reilut parikymmentä sekuntia kovemmin.

Yhteispisteet: Jutta 3401 ja Hertta 3306. Ja siis kaksoisvoitto yli sadan pisteen erolla seuraavaan. Jos olisi ollut pakko otella paremmin niin varmaankin jonkin verran olisi ollut pisteitä mahdollista petrata. Mutta tänään siis tämmöistä.

Sannan ja Iidan ottelu:

Aidat: Iida juoksi ihan hyvän ja ehjän juoksu. Aika 9,66 jäi ennätyksestä kymmenyksen. Sanna juoksi ”kuumassa” erässä kakkoseksi 8,90:llä. Etukäteen Sannan kanssa mietittiin ja pohdittin ja kuunneltiin ja arvuuteltiin kannattaako juosta edes tätä. Kuitenkin sitten lopulta minun vahvan suostuttelun tuloksena Sanna juoksi. Viime viikkoisesta ennätyksestä Sanna jäi vain pari sadasosaa. Ja taakse jäi viikon takainen 17-sarjan aitajuoksun Suomen mestari. Kova päänahka siis hyvällä ajalla. Seuraavien parin viikon tavoitteena on sitten saada kroppa kuntoon.

Korkeus: Iida hyppäsi ennätyksensä 148. Nyt hyppy alkoi olla sillä tasolla mihin se kuuluukin. Hieno kisa kokonaisuudessaan. Sanna jätti ottelun kesken eikä hypännyt.

Kuula: Iida työnsi tuloksen 10,25. Työntöjä en ollenkaan nähnyt, tulos kuitenkin ihan ok+.

Pituus: Hyppyjä en vielä ole nähnyt. 491 kuitenkin kahdesti. Ihan hyvin siis tämäkin meni.

800m: Tähän lajiin tuli tallimääräys. Pari sataa metriä ja keskeytys. Ja Iidahan teki työtä käskettyä. Terveys on kuitenkin kaikkein tärkein juttu ja sitä ei lähdetä millään riskeeraamaan jos ei ole pakko.

Yhteispisteet: 2457 ja sijoitus 11. Yhdeksänneksi Iida olisi varmaankin tullut, jos olisi antanut/pakottanut juoksemaan loppuun asti.

Atso, Heidi, Maarit, Niina ja Marianne: Atso oli kisojen kenttäkuuluttaja vastuualueenaan korkeus- ja seiväshypyt. Heidi ja Maarit olivat korkeudessa toimitsijoina. Heidi lisäksi kuvaili aika monta kisaa Dartfishin kautta videokuvaa valmentajille ja urheilijoille katsottavaksi. Samaa hommaa teki myös Niina, joka teki kyllä muitakin toimitsijahommia. Marianne oli tänään kisojen virallinen valokuvaaja.

Itse olin kisoissa tulospalvelusta vastaamassa. Mutta myös ”teknisen asiantuntijan” roolissa. Käytännössä siis kaikki suorituspaikat olivat minun valvovan silmän alla. Ainakin ennen kisoja.

1 thought on “Jutalla ja Hertalle kaksoisvoitto Sm-ottelusta

  1. Päivitysilmoitus: Kauden 2013 yhteenvetoa, osa 2 | www.anssivanska.com

Kommentointi on suljettu.