Korkeutta ja kestävyyttä

Illan treenissä mukana olivat Maarit, Heidi ja Marianne. Omatoimisen alkuverryttelyn jälkeen tehtiin koordinaatioita noin 10 x 20 metriä (pakarajuoksu, polvennostojuoksu eri suuntiin, yhden jalan polvennostojuoksu, kuopaisuhyppely, polvennostohyppyly saksaten yhdellä ja kahdella saksauksella, jatkuvia saksauksia).

Avausvetoina juostiin 2 x 60 metriä kaarteessa. Korkeuspaikalla Heidi ja Marianne hyppäsivät muutamia verryttelyhyppyjä ja niiden jälkeen noin 15 hyppyä 4-6 askeleen vauhdeilla. Marianne hyppäsi korkeimmillaan noin 157 ja Heidi 151. Mariannen hyppäsi tänään pari aivan tämän talven parhaimpiin kuuluvaa hyppyänsä. Heidillä jostain syystä vauhdin rytmi ei kulkenut ihan niin hyvin kuin olisi voinut. Maarit hyppäsi noin kymmenkunta hyppyä. Korkeimmat riman ylitykset olivat noin 127:stä. Ylempää Maarit ei juurikaan uskaltanut hypätä vaikka nuo matalammat menivätkin monesti hyvin yli.

Hyppyjen jälkeen Maarit juoksi 60m + 2x300m + 400m. Tarkoituksena oli juosta kaikki juoksut 800 metrin kisavauhtia ja palautukset olivat noin 1min + 2,5min + 5min. Vauhdit 300 metrisissä olivat 1.01,42 ja 55,95 sekä 400 metrisellä 1.21. Nuo ovat siis suunnilleen 2.40:n 800 metrin vauhteja.

Heidi ja Marianne jatkoivat vielä korkeushyppyä. Harjoituksen loppuun tehtiin korkeushyppääjän kestävyysharjoitus. Meillä tämä kulkee nimellä ”peli”. Eli hypätään 10 kertaa sopivalla korkeudella olevan riman yli (nyt 135cm). Ja jokaiseen hyppyyn pitää ottaa vähintään 10 metrin vauhti. Palautuksen hyppääjä saa päättää itse mutta koko suoritukseen (siis 10 ylitystä) otetaan aika ja paremman ajan saanut voittaa. Ekalla kierroksella palautukset piti tehdä kävelemällä. Mariannella meni 2.36 ja Heidillä 3.21. Ekan kisakierroksen jälkeen pidettiin melkein 10 minuutin tauko. Toisella kierroksella sai sitten tehdä hölkkäpalautuksenkin jos halusi. Nyt Marianne sai ajan 2.05 (tosin 1 pudotus ja 10 ylitystä) ja Heidi 2.02. Kymmeneen hyppyyn meni siis aikaa noin kaksi minuuttia. Ei hyppääminen siis aina välttämättä kovin paljoa aikaa vaadi.

Loppuverryttelyksi kierrettiin vielä kaksi kierrosta. Reeni kesti verryttelyineen vähän alle 2 tuntia.

1 thought on “Korkeutta ja kestävyyttä

  1. Päivitysilmoitus: Tuulin maanantain lajiharjoitus | www.anssivanska.com

Kommentointi on suljettu.